Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 13.4 Beta antyder “Carkey” -funktionen som gör en iPhone till en NFC-aktiverad bilnyckel

Apple har släppt iOS 13.4 beta för utvecklare som har en hel del nya funktioner. En ganska intressant refererad bland dem är något som heter ‘Carkey’ som är API som kan göra din iPhone till en nyckel för en NFC-aktiverad bil.

Med beta kommer Apple iPhone-användare att kunna göra sin iPhone till en nyckel för sina bilar, med hjälp av NFC-chipsen som finns på både iPhone och bilen. Parningsprocessen kommer att göras med Wallet-appen och biltillverkarens app för att fortsätta med installationen. Användare kommer att behöva placera sina iPhones över NFC-läsaren i sin bil, varefter carkey kommer att finnas tillgänglig i sin plånbok-app. Om parningsprocessen misslyckas kan användare lägga till sin nyckel via en angiven PIN-kod. Användare kommer också att kunna lägga till nyckeln till sin Apple Watch.

Och en intressant funktion som noterades var möjligheten att tillfälligt dela din Carkey med andra människor, som vänner och familj, det vill säga om de också äger en iPhone. Listan över biltillverkare som stöder den här funktionen är oklar och funktionen kommer endast att vara tillgänglig för användning när den blir iOS 13.4 lämnar beta att släppas för allmänheten.

Källa