Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 11.2.5 Funktioner och korrigeringar: 4 skäl att bli upphetsad och 2 inte

Apples iOS 11.2.5-uppdatering är inte en milstolpsuppgradering, men den borde ge mer än bara buggfixar och säkerhetsuppdateringar till iPhone, iPad och iPod touch.

Den nuvarande versionen av iOS 11 (iOS 11.2.2) är en säkerhetsuppdatering som ger en fix för Spectre-exploateringen. Det är en användbar uppdatering, men det är inte lika spännande som uppgraderingen som Apple fick i betatestning.

iOS 11.2.5 är en underhållsuppgradering vilket innebär att den främst kommer att fokusera på att lösa problem med Apples mobila operativsystem. Med det sagt ser det ut som att iOS 11.2.5 kan vara mycket större än en vanlig buggfixuppdatering.

Apple kan ändra ändringsloggen under betaprocessen, men uppdateringen av iOS 11.2.5 håller på att formas till en solid version för iPhone- och iPad-användare.

Företaget har inte bekräftat ett släppdatum för iOS 11.2.5. Men med HomePod bekräftad för början av 2018 (och rapporter som tyder på att lanseringen kommer snart) och Apple som bekräftar en ny iOS-uppdatering för “tidigt 2018”, kommer iOS 11.2.5-uppdateringen förmodligen inte för långt.

Om du är upphetsad över funktioner och korrigeringar för iOS 11.2.5 och du inte vill vänta på Apple kan du prova uppdateringen på din enhet just nu.

iOS 11.2.5 är tillgänglig via en utvecklare eller en offentlig beta. Ett Apple-utvecklarkonto kostar riktiga pengar, men Apples Beta-program är gratis för alla med ett Apple-ID.

Medan det är frestande är iOS 11.2.5 beta plågad av olika buggar och prestandafrågor. Det finns inget sätt att komma tillbaka till något äldre än iOS 11.2. När du väl har flyttat till iOS 11.2.5 beta sitter du fast med iOS 11.2-iOS 11.2.2.

Om du inte vill lägga programvara före släpp på din telefon eller surfplatta har vi det näst bästa. Vi har använt iOS 11.2.5 beta på våra enheter och vi tar dig igenom uppdateringens mest spännande funktioner och korrigeringar.

Vi tar dig också igenom några saker som kan göra dig besviken när iOS 11.2.5 kommer senare i år.

AirPlay 2

AirPlay 2

AirPlay 2 tillkännagavs först som en del av iOS 11 under sommaren. Funktionen levererades dock inte med iOS 11.0 i september, iOS 11.1 i oktober eller iOS 11.2 i december.

Ingenting bekräftas, men det finns en chans att nästa iteration av AirPlay kommer att visas med iOS 11.2.5 när den kommer senare i år.

HomePod-högtalaren, som för närvarande är på väg att släppas i början av 2018, är företagets första AirPlay 2-högtalare. Så om inte något drastiskt händer, förväntar vi oss att AirPlay 2 officiellt rullar ut med iOS 11.2.5 tillsammans med den nya hårdvaran.

Om du inte känner till är AirPlay 2 den första stora uppgraderingen av företagets ljudströmning på sju år och den kommer med några spännande funktioner inklusive ljuduppspelning i flera rum från iOS och buffring på högre nivå.

Vi är glada över det senare eftersom det borde minska överhoppningen och bättre räckvidd. Ljudet bör fortsätta spela medan du lämnar Wi-Fi-räckvidden.