Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iOS 10.3.1 Säkerhetsuppdatering åtgärdar säkerhetsproblem i Wi-Fi

iOS 10.3.1 Säkerhetsuppdatering åtgärdar säkerhetsproblem i Wi-Fi

iOS 10-säkerhet

I en överraskning har Apple precis skickat nya säkerhetsuppdateringar för sitt mobila operativsystem till iOS 10.3.1. Denna uppdatering kommer bara en vecka efter Apples släpp av iOS 10.3 för iPhone och iPad, som erbjöd en rejäl lista över sårbarhetsfixar till över 80 säkerhetsfel.

iOS 10.3.1 är tillgänglig för iPhone 5 och senare, iPad 4: e generationen och senare, och iPod touch 6: e generationen och senare.

Apples säkerhetsbulletin beskriver sårbarheten som upptäcktes av Googles Project Zero och dess fix, enligt följande:

Säkerhetsuppdatering för iOS 10.3.1

CVE-2017-6975: En angripare inom räckvidden kan kanske utföra godtycklig kod på Wi-Fi-chipet. Ett stackbuffertöverflöde åtgärdades genom förbättrad inmatningsvalidering.

Apples iOS-uppdatering verkar också ta itu med några problem som orsakades av iOS 10.3, som nämnts av Amit Chowdhry på Forbes.

”Snart efter att iOS 10.3 släpptes, var Apple tvungen att dra den från iPhone 5 och iPhone 5c. Lyckligtvis fixar iOS 10.3.1 problemet som Apple såg med iPhone 5 och iPhone 5c, vilket bekräftats av AppleInsider. Det är värt att nämna att iPhone 5 och iPhone 5c var Apples sista iPhone-modeller som hade en 32-bitars processor (Apple A6-system på ett chip). IPhone 5s hade inga problem eftersom den har en 64-bitars processor. ”

Apple iOS-användare kan få uppdateringen av iOS 10.3.1 genom att gå till inställningar > Allmän > Mjukvaruuppdateringar på din enhet. Du kan också ansluta din iOS-enhet till din Mac och låta iTunes göra uppdateringen åt dig.

Om du har några problem med den här uppdateringen, skicka oss en kommentar nedan!

Det här inlägget publicerades i säkerhetsnyheter och taggades iOS 10.3.1. Bokmärk permalänken.