Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

IObit Driver Booster: Komplett granskning

Drivrutiner är en av de viktigaste komponenterna för att köra ett datorsystem. Det fungerar som bryggan för att skapa en kommunikation mellan maskinvarukomponenten i systemet med operativsystemet. Det är viktigt att regelbundet uppdatera drivrutiner för att förbättra prestanda, fixa buggarna och upprätthålla den totala systemstabiliteten. Din enhet kan dock ha hundratals drivrutiner från olika tillverkare, vilket gör det svårt att övervaka de senaste drivrutinsuppdateringarna.

Det är här en drivrutinsuppdaterare kommer till handling. En drivrutinsuppdaterare är ett program som söker igenom ditt system efter föråldrade drivrutiner och ger dig en lista över drivrutiner som behöver uppdateras. Det kan också ladda ner och installera dessa uppdateringar.

Men inte alla drivrutinsuppdaterare som finns på internet fungerar som avsett. Det finns bara några få drivrutinsuppdateringsprogram på marknaden som verkligen är äkta och fungerar precis som de är designade för. En av dessa är IObit Driver Booster. Det är en drivrutinsuppdaterare och systembooster-applikation från en av de kända tillverkarna, IObit.

I det här inlägget ger vi en fullständig, opartisk granskning av dess funktioner så att du kan bestämma om IObit Driver Booster är säkert för ditt system eller inte.

Installation av IObit Driver Booster

Installation av Driver Booster är supersnabb och enkel, men med två brytare. Först måste du ladda ner installationsprogrammet. Klicka på Installera för att starta installationen. Den avancerade användaren kan välja det anpassade installationsalternativet för att göra eventuella justeringar i installationsprocessen.

Innan installationen börjar, ber installationsprogrammet dig att installera ytterligare programvara tillsammans med Driver Booster. Du kan ignorera eller acceptera det enligt ditt val.

Därefter uppmanas du att prenumerera på nyhetsbrevet, som du kan hoppa över när installationen är klar.

IObit Driver Booster-funktioner

Vi skulle nu visa hur IObit Driver Booster fungerar och lyfta fram dess främsta funktioner.

Gränssnitt

Driver Booster-applikationen är ganska lätt att använda främst på grund av dess snygga och enkla användargränssnitt. Den levereras med flera verktyg som du enkelt kan komma åt direkt från huvudgränssnittsfönstret utan att navigera till någon meny. Det är en stor Skanna Klicka på knappen för att skanna ditt system för eventuella föråldrade drivrutiner. Du kan också enkelt växla mellan alternativet Enhetsdrivrutiner och spelkomponenter.

Driver Booster-applikation

Säkerhetskopiering och återställning

Backup & Restore är ett av de viktigaste och unika verktygen i Driver Booster. Den här funktionen säkerställer att drivrutinerna säkerhetskopieras innan de uppdateras. Det skulle hjälpa i fallet när det finns ett uppdateringsfel eller den senaste uppdateringen av drivrutinen inte passar systemet. Användare kan återställa de säkerhetskopierade drivrutinerna i ett sådant scenario.

säkerhetskopiering och återställning

Stor samling förare

IObit Driver Booster har en enorm samling med mer än 3,5 miljoner drivrutiner och spelkomponenter. Om någon av dina hårdvarukomponenter är så gamla att tillverkaren har slutat tillhandahålla drivrutinerna för den, kan Driver Booster hjälpa dig att få den drivrutinen. Så med en så omfattande samling är du säker på att du får de äldsta till de senaste förarna.

Säkra förare

Drivrutiner på IOBit testas under Windows Hardware Quality Labs (WHQL) och först då görs de tillgängliga för användarna. Förutom WHQL-testet testar IObit drivrutiner på sin egen uppsättning kriterier för att verifiera att det är säkert eller inte. Så förare på Driver Booster är helt säkra eftersom de kvalificerar sig för de två kvalitetstesterna.

Förardetaljer

Game Boost

Game Boost-funktionen i IObit är i grunden avsedd för att förbättra systemets prestanda för optimal spelupplevelse. Game Boost kan dock också användas när du vill starta en tung applikation och behöver lite extra RAM för att köra det smidigt.

spel förstärkare

Offline Driver Updater

Detta är en av de framträdande funktionerna i IObit Driver Booster. Det låter dig uppdatera drivrutinerna för en offlineenhet. Du behöver bara exportera informationen för offline-systemet, och programmet laddar ner de nödvändiga drivrutinerna på enheten där internet är tillgängligt.

Offline Driver Updater

Andra funktioner

På fliken Verktyg i Driver Booster listas andra användbara verktyg i applikationen.

 • Fix Inget ljud verktyget liknar Windows felsökare. Det kommer att diagnostisera systemet för eventuella oegentligheter när det gäller att producera ljudet.
 • Åtgärda nätverksfel skulle hjälpa användarna att lösa WiFi eller andra nätverksproblem.
 • Åtgärda dålig upplösning korrigerar upplösningen på de olika appskärmarna.
 • Rengör data som inte är anslutna till enheten skulle rensa drivrutinerna och annan data från enheterna som inte längre är anslutna till ditt system.
 • Systeminformation verktyget visar fullständig information om enheten och låter dig exportera den.

IObit Driver Booster: För- och nackdelar

Fördelar:

 • Det uppdaterar drivrutinerna när ditt system är inaktivt så att ditt arbetsflöde inte störs.
 • Förare säkerhetskopieras för att rulla tillbaka i händelse av fel.
 • Game Boost-funktionen förbättrar spelupplevelsen.
 • Den levereras med schemaläggaren för att schemalägga drivrutinsuppdateringarna vid önskad tidpunkt.

Nackdelar:

 • Installationsprogrammet levereras med ett oönskat program
 • Annonser visas även i Pro-versionen

Ger IObit Driver Booster valuta för pengarna?

Funktionsmässigt är IObit Driver Booster en av de bästa mjukvaruuppdaterarna på marknaden. Det finns några fler sådana funktioner fullt program som är lika bra som Driver Booster men är i ett högt prisklass. När du jämför priset på IObit Driver Booster med de funktioner det ger, kommer du att få veta att det är helt värt vartenda öre det tar. Det finns endast $ 22,95 för tre enheter under ett år.

Slutlig dom

En föråldrad drivrutin kan göra ditt system sårbart för cyberattacker och mer skadliga brott. Föråldrade förare är också ansvariga för ett långsamt och trögt system. Med IObit Driver Booster kan du säkerställa regelbunden uppdatering av drivrutiner och därmed upphäva sådana hot.

Utvecklarna bör dock tänka på att ta bort annonser i Pro-versionen av appen. Annonsen är statisk och håller sig bara längst ner, men ändå irriterande. Installatören borde inte buntas med det extra oönskade programmet. Vila allt är bra på applikationen.