Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intels utvecklarforum våren 2002 – dag 1

Under de senaste Intel Developer Forum-konferenserna har den första dagen alltid startat med några mycket imponerande demonstrationer. Under tidigare år har vi sett de första luftkylda multi-GHz-processorerna, vi har introducerat teknologier som Hyper Threading och vi har fått avslöjanden om framtida CPU:er som Banias. Den första IDF 2002 började dock på en mycket annorlunda men väl uppskattad ton.

Intels vd Craig Barrett inledde den första dagen av IDF med sina tankar om ekonomin och ärligt talat kan jag säga att hans attityd och åsikter om framtiden för teknikmarknaden ligger rätt på bollen. Det är uppenbart att Barrett har rätt tänkesätt för att leda Intel ut ur de tuffa tider som alla teknikföretag står inför – vi måste “förnya oss ur denna lågkonjunktur.”

Årets Spring IDF är den överlägset största jag någonsin har deltagit i, med över 4000 deltagare och över 50 länder representerade. Detta gjorde att lokalen flyttades ner till San Francisco Moscone Center istället för dess vanliga livsmiljö i San Jose.

Men naturligtvis kom ni alla för att läsa om de intressanta demonstrationerna och inte om ekonomin, San Francisco eller skönheten med trådlösa internet-hotspots så låt oss komma till det.