Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intels utvecklarforum våren 2002 – Avslutning

Nu tillbaka i Raleigh och arbetar med vår nästa omgång av server- och arbetsstations-CPU-recensioner är det dags att avsluta vår IDF-täckning. Under planeringsstadiet av vår IDF-resa uppmuntrades vi starkt att hålla oss igenom åtminstone keynoten torsdagen den 28 februari. På grund av redan hektiska scheman skulle en resa för att täcka IDF normalt inte förlängas så länge, men vi blev lovade att torsdagens keynote av Pat Gelsinger definitivt skulle vara värt mödan.

Pat Gelsinger är Intels första CTO och en ingenjör i hjärtat; vad han tog upp i sin keynote i torsdags var ett bevis på just det. Vi fick vår dos av kraftigt överklockade processorer tidigare i veckan med den vätskekylda 4GHz Pentium 4, framtiden för datorer och bärbara datorer demonstrerades och vi tog till och med upp några intressanta saker under teknikutställningen. Gelsingers fokus låg dock på några nyckelområden som Intel har arbetat med under de senaste åren.

Årets Spring IDF har varit det perfekta exemplet på Intels ständiga avgång från att bara vara en CPU-tillverkare till att bli en tillverkare av silikonenheter. Även om Intel inte alltid gör de mest önskvärda processorerna för vårt samhälle, gör de definitivt viktiga innovationer i framtidens datoranvändning. Ett exempel på detta skulle vara teknikmeddelanden som deras Bumpless Buildup Layer-paketering såväl som deras TeraHertz SOI-transistorer som använder en helt utarmad kanal kontra den delvis utarmade kanalen hos AMD:s SOI-transistorer (vilket möjliggör lägre spänningsdrift med mindre läckström, men sedan återigen är Intels FD-SOI 3 år bort medan AMD:s PD-SOI är månader bort).

På den sista dagen av årets vår gjorde IDF Intel några fler av dessa teknikmeddelanden som faktiskt kommer att ha en mycket större inverkan på datoranvändning i allmänhet än vad du kan gissa till nominellt värde. Tidsperioden vi lever i nu har alltid kallats informationsåldern med kommunikation som en stor del av vår existens, att förbättra kommunikationen både på och utanför chip var fokus för Gelsingers sista keynote på IDF.