Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intels E7500 Chipset: Dual Channel DDR för Xeon

Även om en övertygad anhängare av RDRAM med många RDRAM-baserade styrkretsar i pipelinen, är Intel fortfarande öppen för användningen av konkurrerande minnesteknologier för sina produkter. Tvärtemot vad många tror, ​​drivs världens största CPU-tillverkare av ingenjörskonst och en av de första principerna en ingenjör följer är att göra det som är vettigt.

Det finns ett antal anledningar till att RDRAM inte är meningsfullt för den avancerade servermarknaden som Intel offentligt har erkänt och accepterat. Därför borde det inte komma som någon överraskning för någon att Intel idag tillkännager sin återgång till volym Dual Processor-serverkretsuppsättningar med E7500; en styrkrets som inte bara använder DDR SDRAM, utan dual channel DDR SDRAM för att erbjuda lika mycket (teoretisk topp) minnesbandbredd som Intels RDRAM-baserade erbjudanden.

E7500-meddelandet borde inte heller vara en chock eftersom vi faktiskt har rapporterat om styrkretsen, om än under ett annat namn, ganska länge. Namnet Plumas har svävat runt ett tag och har äntligen tagit form med E7500. Om du kommer ihåg tillbaka till vår bevakning av Comdex 2001 i Las Vegas, presenterades vi för en handfull Plumas (E7500)-baserade lösningar då som nu nästan är redo för bästa sändningstid.

Eftersom denna vecka är början på våren 2002 Intel Developer Forum kommer det definitivt att bli en hel del diskussion om E7500-kretsuppsättningen, dess prestanda och vad den betyder för server-, arbetsstations- och stationära marknader. Den här artikeln ger dig lite av en översikt över E7500-chipset och när jag kommer tillbaka till labbet efter IDF kommer jag att börja testa för vår fullständiga E7500-recension.