Intel kanske just har läckt nya Arc Alchemist GPU-namn via utspillda drivrutiner

0 Shares

Många läckor och rykten har funnits kring de kommande Intel Arc Alchemist-grafikkorten. Men den senaste kommer påstås från Intel själv.

I en testdrivrutin finns systemfiler som avslöjar de uppenbara namnen på de kommande Intel-grafikkorten, som upptäckts av YouTuber Moore’s Law is Dead. Enligt SYS-filerna i drivrutinen finns det minst fem SKU:er för både desktop och mobil:

Det finns troligen fler SKU:er planerade för Arc Alchemist-linjen enligt tidigare läckor, med minst fem separata varianter av DG2 GPU:erna. Men vi får vänta på att Intel avslöjar Alchemist-serien på allvar innan vi vet exakt hur det kommer att se ut.

Andra Arc Alchemist-läckor hittills

Intel Arc A380 har tidigare läckt ut av Twitter-användaren @TUM_APISAK, som hävdade att den hade en klockhastighet på 2,45 GHz. Den skulle också ha 6 GB GDDR6-minne.

Se mer

Samtidigt hade Intel Arc Alchemist 512 EU-modellen sina egna specifikationer läckta, där den sägs ståta med 16 GB GDDR6-minne och 4 096 exekveringsenheter.

Det fanns också en mystisk budget Arc Alchemist som hade läckt ut tidigare denna månad via ett suddigt foto. Av vad som kunde samlas in finns det tre minnesmoduler runt GPU:n. GDDR6-minnesmoduler kommer i 2GB-block, vilket betyder att det är säkert att anta att detta grafikkort har 6GB GDDR6 RAM.

Ryktesbruket kan också ha avslöjat att Arc Alchemist desktop-chips inte kommer att finnas ute förrän i slutet av 2022. Även om detta tycks flyga mot vad Intel tidigare har hävdat, vilket är en Q1 2022-lansering för stationära kort.

Nyckelordet är dock rykten, så allt detta bör tas med en nypa salt tills Intel avslöjar eller förnekar dessa rykten själv.

Via VideoCardz

0 Shares