Intel introducerar “Arc”-märket för grafiklösningar baserade på Xe HPG-mikroarkitekturen

Intel har äntligen meddelat namnet på deras högpresterande grafiklösningar för konsumenter – Intel Arc. Varumärket kommer att användas av Intel för att beteckna flera kommande generationer av grafikhårdvara, mjukvara och tjänster.

Intel har arbetat med sin dedikerade grafikteknik i många år nu, och det ser ut som att den är nära att vara redo för release. Intel Arc-varumärket kommer först att ha produkter som är baserade på Xe HPG-mikroarkitekturen, med kodnamnet “Alchemist”. Intel avslöjade också kodnamnen för framtida generationer – Battlemage, Celestial och Druid.

Alchemist kommer enligt uppgift ha stöd för hårdvarubaserad strålspårning och artificiell intelligens-driven supersampling och DirectX 12 Ultimate. De första Alchemist SoC:erna förväntas vara tillgängliga i stationära och bärbara datorer under första kvartalet 2022.

I en kommentar till tillkännagivandet sa Roger Chandler, Intels vicepresident och general manager för Client Graphics Products and Solutions:

Idag är ett nyckelögonblick i den grafiska resan vi startade för bara några år sedan. Lanseringen av varumärket Intel Arc och avslöjandet av framtida hårdvarugenerationer visar Intels djupa och fortsatta engagemang för spelare och skapare överallt. Vi har team som gör ett otroligt arbete för att säkerställa att vi levererar förstklassiga och friktionsfria upplevelser när dessa produkter är tillgängliga i början av nästa år.

Relaterade Artiklar

Back to top button