Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intel Enterprise and Corporate Roadmap – Uppdatering Q3’05

Intel Roadmap Introduktion

Vi har hoppat över många företags- och företagsdiskussioner för de flesta av våra senaste Intel-färdplaner. Det finns en bra anledning till utelämnandet: mycket lite hade förändrats från de tidigare färdplanerna. Varje gång vi ser en ny Intel-färdplan är mängden information komprimerad i de 60 till 80 bilderna helt enkelt häpnadsväckande. Planer för dator, mobil, server, företag och Internet Appliance ingår, och det är bara de breda kategorierna. Inom var och en av dessa hittar du information om chipset, moderkort och ibland fall och andra detaljer. Med några få undantag finns det nästan alltid tillräckligt med innehåll för ett par artiklar, även om du ofta behöver gräva lite djupare för att hitta de intressanta bitarna. Vi har flera delar av vår senaste Intel-färdplan, där den här artikeln främst fokuserar på företagssektorn.

Förutom informationstätheten i deras färdplaner, är att ägna stora delar åt företagens och företagens behov en av de saker som verkligen skiljer Intel från AMD just nu. Visst, AMD har de snabbare skrivbordsdelarna, och det finns många AMD-anhängare som tycker att det borde räcka för alla som vill köpa en ny dator. Det vill säga, enkelt uttryckt, en förvrängd syn på världen. För hemanvändare och entusiaster är den attityden mycket vettig. Hur mycket jag än gillar mina AMD-system, men om jag skulle starta ett företag som hade 25 eller fler datorer, så finns det en god chans att jag skulle köra Intel-system, och det finns en god chans att de skulle komma från Dell (eller några andra stora OEM). Hur kan det vara!? Är jag inte en entusiast? Det är nästan hädelse! Innan någon av er börjar utjämna anklagelser om Intel-favoritism, låt mig förklara.

Om jag skulle driva ett medelstort eller större företag, så mycket som jag skulle vilja ha snabbare system, skulle ta mig tid att handbygga att många datorer helt enkelt inte dra nytta av tiden. Företag vill normalt ha identiska datorer (för att förenkla supporten), de vill ha bättre garantier, de vill ha en kontaktpunkt och de vill ha alla system monterade och levererade inom en relativt kort tidsram. Högre prestanda som kan göra det möjligt för anställda att spela spel skulle faktiskt vara en dålig sak, så att hålla fast vid en integrerad grafiklösning om inte något snabbare krävs skulle vara en bra idé. Slutligen, företag vill inte att någon butik som går runt på natten ska försvinna efter att de byggt systemen, vilket låter dem ta itu med problem på egen hand.

Tills AMD kan få partners som fokuserar på att ta fram Företags/Företag stationära system – inte bara “Small or Medium Business”-system – med AMD-processorer överväger de flesta företag inte att byta. (För övrigt testar vi faktiskt en del AMD SMB-system just nu, och de har lämnat ett gott intryck. Det är dock olyckligt att de inte faktureras som stora företagssystem.)

Innan vi fortsätter med färdplanen hittade vi lite information i slutet av färdplanen som kan fungera som en användbar ordlista och/eller teknikprimer. Intel kastar runt kodnamn, akronymer och teknisk jargong med vild övergivenhet i sina färdplaner, och vi tenderar att följa efter. (Vi skulle gissa att det finns minst 50 kodnamn listade i en given färdplan!) Vi kommer att använda en hel del av dessa termer i många av våra färdplansartiklar, så det är bara rättvist att ge dig ett snabbt fuskblad.
Intel Technology Ordlista
Funktion Beskrivning
Hyper-Threading Technology (HTT) Förbättrar CPU-användningen genom att bearbeta två mjukvarutrådar på en kärna.
64-bitars datorer / Intel EM64T 64-bitars datoranvändning och relaterade instruktioner.
Behovsbaserad omkoppling (DBS) med EIST Gör det möjligt för server/arbetsstationsplattform att gå in i reducerat energiläge under perioder med låg användning.
PCI Express Nästa generations seriell I/O-teknik som erbjuder skalbar bandbredd upp till 8 Gigabit/sekund.
DDR2 minne Möjliggör snabbare minne och ökad minnesbandbredd med lägre effekt jämfört med DDR.
Tvåkärnig Förbättrar processorns genomströmning genom att öka CPU-resurserna.
Intel I/O Acceleration Technology (I/OAT) I/O-acceleration på plattformsnivå baserat på förbättringar i processorn; MCH och LAN (ESB2 eller NIC).
FBD-minne (Fully Buffered DIMM). Nästa generations minnesteknik som använder DDR2 DRAMS i en seriell punkt-till-punkt-interconnect.
Intel Active Management Technology (IAMT) Systemtillståndsoberoende åtkomst till förvaltningsfunktioner och tillgångsdata.
Intel Virtualization Technology (VT) Hårdvaruförbättringar av processorn möjliggör förbättrade virtualiseringslösningar.
Pellston Vissa cachefel kan hanteras utan att starta om systemet.
Foxton Gör det möjligt för CPU att arbeta med ökad frekvens när CPU-effekten är under angivna maxnivåer.

Du vet att saker och ting är komplexa när de förenklade definitionerna av termer inkluderar korsreferenser och till och med självreferenser. Virtualiseringsteknik möjliggör förbättrade virtualiseringslösningar? Vem skulle ha gissat? Om du vill ha ytterligare förklaringar av vad några av termerna betyder, känn efter free fråga och vi ska göra vårt bästa för att svara. Flera av ovanstående funktioner som sammanfattas med en enda mening kan lätt vara ämnet för en lång artikel.