Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intel Developer Forum Hösten 2002 – Dag 1: Ett slut på en start

För att avsluta dag 1-bevakningen av höstens Intel Developer Forum, har vi massor av spännande hårdvara att visa för dig som de flesta konsumenter inte kommer att se på flera månader. Denna nya och spännande hårdvara finns på IDF:s Technology Showcase, där alla typer av företag samlas för att visa upp sina senaste produkter eller de senaste produkterna från allierade företag. Vi var ganska glada över att se framtida teknologier som DDR-II, Serial ATA och PCI Express när vi gick runt på utställningsgolvet.

Granite Bay på display

Den överlägset mest intressanta Pentium 4-relaterade tekniken på utställningsgolvet var Intels kommande Granite Bay-chipset. Baserat på dubbel DDR266-teknik erbjuder Granite Bay en enorm bandbredd på 4,2 GB/s för Pentium 4:s förbrukning. Intel kan i stort sett lansera Granite Bay när de vill vid det här laget, men det verkar som om de fortfarande väntar på att se hur AMD spelar sina kort med Hammer.

Trots osäkerheten kring Granite Bays lansering säger moderkortstillverkarna Tyan och MSI Q4 som lanseringsdatum för sina Granite Bay-kort.

MSI:s Granite Bay-moderkort


Klicka för att förstora

Tyan’s Granite Bay moderkort


Klicka för att förstora