Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intel Developer Forum 2008 – Live! Första dagen Keynote-täckning

Huvudtema

Nyckeln till att förbättra vår livskvalitet är utbildning. IT kan i hög grad hjälpa till att tillhandahålla verktyg och möjligheter att förbättra våra utbildningssystem i både utvecklade och framväxande ekonomier genom att föra människor samman genom anslutning. Denna anslutning hjälper till i partnerskapet mellan företag och regeringar över hela världen, för att människor i stads- och landsbygdsområden sammanförs för att lösa problem och tillåter att begränsade resurser utnyttjas effektivt.

Nedan hittar du livebevakning, uppdaterad i realtid, från den första keynoten på IDF. Uppdatera för de senaste uppdateringarna. Observera att detta är dagens första keynote, med Craig Barrett i huvudrollen så vi förväntar oss inte massor av intressanta avslöjanden här. Dessa keynotes kommer att följa kl. 13:00 PST/16:00 EST.

Alla tidsstämplar är i EDT, de senaste inläggen finns överst.

12:14 – Oh my … Musiken är alldeles för hög i det här mellanspelet efter att Barrett lämnat scenen. Jag tror mina öron blöder.

12:13– 4 x $100 000 utmärkelser vid vårens IDF nästa år, för den bästa innovativa idén inom hälsovård, utbildning, ekonomisk utveckling och miljö. Hållbara idéer, idéer som använder teknik för att verkligen hjälpa människor att gå framåt. Pengarna går till genomförandet av idén; det här är inte ett snabbt bli rik-plan. 20 poäng om en AnandTech-läsare vinner 🙂

12:12 – “små handlingar gjorda är bättre än planerade stora handlingar”

12:10– Sista gäst på keynoten, en Brian McCarthy, vinnare på tredje plats i Intels Science Talent Search. Den här 18-åriga pojken ska på college och vann ett stipendium på 50 000 $ från Intels tävling tack vare hans arbete med plastsolceller – om du kan göra solceller av plast kommer de att bli billigare att tillverka och förhoppningsvis bli mer utbredda använda sig av. (Sidoanteckning: är inte tillverkningen av plast särskilt ogrön?)

12:05 – Barrett går vidare till energiproblemet. Teknik och utbildning om teknik kan bidra till att minska energikostnaderna avsevärt om vi lägger våra resurser på det.

11:58 – Barrett ligger på marken och agerar som om han var skadad för en demonstration om hur man använder teknik för att hjälpa människor att få sin medicinska information till alla nödvändiga personer i en nödsituation. Detta innebär ett kort som kan meddela din primärvårdsläkare och få dina journaler till lokala sjukvårdsinrättningar snabbt. Allt du behöver göra är att ta en bild av streckkoden på ditt kort och maila bilden till en server någonstans så kan den ta reda på vem du är och meddela nödvändiga personer automatiskt.

11:55 – Barrett beklagar det faktum att Medicare och försäkring inte täcker användningen av så grundläggande och gammal (100+ år) teknologi som en telefon. Telefonkonsultationer måste täckas innan vi går vidare till datorer, säger han.

11:54 – Nu pratar vi om sjukvårdens betydelse. Barrett: vårt sjukvårdssystem är dagens stordator. Idag när man blir sjuk åker man till sjukhuset. Vi måste fixa detta. Du bör kunna lösa teknik för att lösa några grundläggande diagnosproblem.

11:50 – Barrett uppdaterar oss på WiMAX. Utvecklingsländer älskar idén, och folk rustar sig för att driva ut den. Intel räknar med att 50 miljoner människor täcks av WiMAX i slutet av året och en miljard till 2011.

11:46 – Barrett pratar om Kiva, som skapar mikrolån ($50 till ett par hundra dollarlån) till entreprenörer från privatpersoner. Det tillåter människor med lite extra pengar att låna ut små belopp till låginkomstuppfinnare och entreprenörer. Många av de som lånar är kvinnor. En av Kivas utmaningar var att övertyga människor om att låginkomsttagare kunde betala tillbaka dessa lån. Dom kan. Det är lugnt.

11:40 – Dr. Johnny Chung Lee (killen som gjorde Wii-fjärrkontrollen för huvudspårning) pratade om att bygga en whiteboard-typ av gränssnitt med Wii-fjärrkontroller och några torrraderingsmarkörer med magkänslan utdragen och infraröda lysdioder droppade in. Det är ganska coola $50 whiteboard.

11:35 – Jag märkte precis att Barrett står framför en bild av ett klassrum och videon får det liksom att se ut som om han står i en skola… Billiga knep 🙂

11:34 – “En bra lärare är det bästa verktyget för en bra utbildning var som helst i världen.”

11:33 – Framtiden är beroende av konkurrenskraftig arbetskraft, utbildningsstandarder och innovation. Vad är rätt formel – smarta människor (utbildning), smarta idéer (FoU), plus rätt miljö för att företag ska lyckas. Om du tror att en av nycklarna är att IT ska smälta samman allt detta, vad är då nyckelaspekten för IT-engagemang, det är tillgång till utrustning, innehåll, anslutning, tillhandahållande av lokalt innehåll för företag, utbildning, myndigheter och andra så att de kan arbeta bra tillsammans

11:32 – Gav en del giltig kritik mot USA:s regering och vår relativa brist på fokus på utbildning och finansiering av FoU/innovation. Craig talar från en kunskapsposition efter att ha tittat på effekten och användningen av teknik i cirka 30 länder varje år. Vi kanske borde lyssna?

11:31 – Barrett kliver på sin politiska höga häst om att vår regering inte inser tillräckligt att det är nyckeln till vår framtid att investera i och stödja teknik.

11:28 – Barrett pratar om 10 000+ processorer i den första teraflop-datorn för 11 år sedan. Intel arbetade med detta med Sandia då. Nu har vi allt det i ett enda chip, vilket är trevligt.

11:25 – Ja, vi har redan träffat den obligatoriska Moore’s Law-referensen.

11:23 – Barrett står på scen. Jag har inte sett den här killen på en IDF keynote på ett tag.

11:19 – Pat spelar Where in the World is Craig Barrett. Barrett har varit i runt 60 länder på alla kontinenter utom Antarktis. Hans mål är att sprida teknik över hela världen.

11:15– Pat Gelsinger står på scen och ger oss en överblick över årets IDF. Gelsinger kommer att prata om Digital Enterprise och Mobility i eftermiddag, liksom Dadi Perlmutter pratar om Mobile senare under dagen.