Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intel D975XBX: Intel lanserar sin Bad-Axe på marknaden

“Förhoppningen är roten till all hjärtesorg.”

Detta citat av den kända dramatikern William Shakespeare uttrycker vår åsikt om Intel D975XBX. Även om moderkort från Intel i allmänhet har designats och erbjudits för företag, utbildning eller hemmakontorsanvändare, har de riktat sina ansträngningar mot entusiastmarknaden nyligen. Faktum är att Intel har lossat sina vita kragar och tagit av sig de blå kostymerna med introduktionen av produktlinjen Extreme Series förra året. Tja, det kan vara en överdrift jämfört med andra entusiastprodukter baserade på Intel-kretsuppsättningar, men Intel inser vikten av spel och avancerade användare på marknaden.

Intel D975XBX, kodnamn Bad Axe, är en uppföljning av Intel D955XBK, som baserades på Intel 955x-chipset. Produktlinjen Extreme Series inkluderar Intel D955XBK, Intel D955XCS och Intel D975XBX för närvarande. Denna produktserie är en avgång för Intel som nämnts tidigare och är inriktad på Intels kraftanvändare och avancerade spelare samtidigt som den exceptionella säkerheten och stabiliteten hos Intels skrivbordskortlösningar bibehålls.

Tabellen ovan listar de standardfunktioner som är tillgängliga när du använder Intel 82975X-chipset. Intel 975X Express Chipset möjliggör fullt stöd för två PCI Express x8-platser för multi-view eller GPU-kapacitet, ATI CrossFire-teknik, Intel Memory Pipeline Technology (MPT), Intel Flex Memory Technology, 8 GB minnesadresserbarhet och ECC-minnesstöd.

Intel MPT är förbättrad över 955X-iterationen för att erbjuda förbättrad pipelining för att möjliggöra ett högre utnyttjande av varje minneskanal, vilket resulterar i bättre prestanda genom ökade överföringar mellan processorn och systemminnet. Intel Flex Memory Technology gör att olika minnesstorlekar kan fyllas i och fortfarande förbli i tvåkanalsläge.

Den nya arkitekturen stöder också både asynkron och isokron datatrafik, med dedikerade interna pipelines och specialiserad skiljedom. Dessutom har 975X-kretsuppsättningen förbättrad el med optimerad ball-out för bättre latens jämfört med 955X-chipset. Vi märkte små men inte signifikanta förbättringar i våra testresultat.

Intel valde att utöka denna funktionsuppsättning med ytterligare SATA-möjligheter via Silicon Image SiI 3114-chipset och Firewire 1394a-stöd via TI TSB43AB23-chipset.

Låt oss ta reda på om styrelsen motsvarade våra förväntningar eller lämnade oss med hjärtesorg.