Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Intel 925X Roundup: Creative Engineering 101

Intel lanserade de nya Socket 775-processorerna och 925X/915-kretsuppsättningarna för att stödja dem den 19 juni. Sedan dess har moderkort baserade på den bästa 925X-kretsuppsättningen varit svåra att hitta, med väldigt få erbjudanden att välja mellan på marknaden. Detta förvärrades ytterligare av återkallelsen av några defekta ICH6-chips kort efter lanseringen av de nya chipseten.

Nu, nästan 2 månader efter lanseringen, har vi 5 nya moderkort baserade på den senaste 925X-chipset. En snabb kontroll hos onlineåterförsäljare fann att 4 av de 5 nya moderkorten nu var tillgängliga. Det enda undantaget var den nyss lanserade DFI LANParty 925X-T2.

Som vi diskuterade i lanseringen av 925X/915-chipset är nästan allt med 925X och 915 nytt. Detta sträcker sig från den nya Socket T (775), till DDR2-minne, till den nya PCI Express-bussen, till nya PCIe-grafikkort, till nya kylflänsar och så vidare. Det var länge sedan så mycket var nytt och du kan läsa mer om de nya funktionerna i:

Intels 925X & LGA-775: Är Prescott 3.6 och PCI Express-grafik snabbare?
Intel 925X/915: Chipset Performance & DDR2

De fem moderkorten i denna sammanfattning representerar en intressant blandning, med fyra tillverkare som du kan förvänta dig att se producera ett toppmodernt 925X-moderkort – Abit, Asus, DFI och Gigabyte – och ett företag som kan överraska dig. Foxconn är ett nytt namn för många AnandTech-läsare, men de är en mycket stor tillverkare i Taiwan som producerar många moderkort för andra tillverkare. Foxconn har producerat moderkort under sitt eget varumärke nyligen, och vi granskade ett Foxconn 755-kort på ingångsnivå för några månader sedan. 925X är dock toppen av Intels stationära linje, och detta är det första high-end Foxconn-kortet som vi har recenserat.

Vi har redan gjort en del tester av Asus P5AD2 och Abit AA8 när vi utforskade Intel Overclock-låset under de senaste veckorna. Du kan hitta mer information om det problemet och tillverkarnas svar på det här problemet i:

Att bryta Intels överklockningslås: The REAL Story
Intel 925X: Utforska överklockningslåset

Information om varje korts överklockningsprestanda finns på sidan för överklockning och stresstestning för varje kort.

925X är Intels premium-chipset, och du kommer att se det återspeglas i moderkorten i denna sammanfattning. Dessa fem moderkort representerar ett prisintervall från $161 till $277, definitivt en premiumprisklass på dagens marknad. När vi kör var och en av 925X-brädorna genom vår benchmark-svit och stresstester, kommer vi att avgöra vilka kort som sticker ut från mängden i antingen prestanda eller funktioner. Är dessa nya 925X-kort värda de dyra prislapparna som vi hittar på dessa senaste Intel-skapelser?