Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Inte ens Halo Infinites esportturnering kan hitta Xbox Series X i lager

Halo Infinites e-sportsledning har bekräftat att spelare med öppen konsol i den kommande Halo Championship Series-turneringen kommer att spela på Xbox Series X-utvecklingskonsoler. Det beror på att de pågående globala leveranskedjeproblemen inte bara påverkar konsumenterna utan även Microsoft och utvecklaren 343 Industries.

Nyheten bekräftades av Tashi, Halo esports och tittarsiffror hos Microsoft och 343 Industries, på Twitter. Tashi betonade att utvecklingskonsolerna är funktionellt identiska med en vanlig Xbox Series X, med den enda större skillnaden är konsolens utseende.

Se mer

HCS Kickoff Major äger rum mellan 17 december och 19 december 2021 i Raleigh, North Carolina. Det är den första officiella Halo Infinite-turneringen som är öppen för alla spelare, avvägningen till detta är att Microsoft inte verkar kunna leverera tillräckligt många Xbox Series X-konsoler för att rymma alla spelare.

Situationen talar sitt tydliga språk för hur allvarliga de globala leveranskedjeproblemen har blivit, den pågående Covid-19-pandemin och halvledarbristen som bidrar mest till problemet. Om inte ens Microsoft kan tillhandahålla tillräckligt med konsoler för en turneringsmiljö, vilket hopp har vi andra om att säkra den svårfångade Xbox Series X i tid till jul?

Med enorma utgåvor som Halo Infinite och Forza Horizon 5 som visat sig vara exceptionellt populära på både konsol och PC, har efterfrågan aldrig varit högre för den nuvarande generationen Xbox-konsoler. Och även om en turneringsinställning troligen kräver den mest kraftfulla hårdvaran som finns, finns det en bättre lösning för oss vanliga konsumenter.

Om du vänder dig till ett konsumentperspektiv, om du köper en konsol till jul, finns Xbox Series S lyckligtvis mer rikligt i sitt lager. Medan storleken på dess SSD är halverad jämfört med dess tjockare syskon, och upplösningen toppar på 1440p, kan Microsofts mer prisvärda konsol vara ett fantastiskt alternativ om du har dragit i håret och försökt säkra en enhet i tid till festligheterna.

Xbox Series S har dock mer än visat sig vara en kraftfull maskin av nuvarande generation. Det är fortfarande kapabelt att köra spel med en hög bildhastighet, och dess ljussnabba SSD är bara marginellt långsammare än den för Xbox Series X. Som sådan är det långt ifrån den värsta fallbacken om leveransproblemen fortsätter under 2022 för Series X.

Dagens bästa Xbox Series S-erbjudanden