Inte ens en bÀrbar dator RTX 3080 kunde fÄ mig att Àlska PC -spel

0 Shares

Jag vill Àlska PC -spel, det gör jag verkligen. Men efter Är av försök att bli investerad i mitt Steam -bibliotek finner jag mig alltid tillbaka till mina vanliga konsolspelvanor.

Men nĂ€r jag Ă€ntligen fick testa en RTX 3080 -bĂ€rbar bĂ€rbar dator för en granskning, tĂ€nkte jag att jag Ă€ntligen skulle kunna komma till PC -spel förra hösten. NĂ€r jag vĂ€l kopplade till en spelmus och ett mekaniskt tangentbord som jag tidigare hade granskat skulle detta vara den överlĂ€gset bĂ€sta speluppsĂ€ttningen jag nĂ„gonsin har anvĂ€nt – det fanns inget sĂ€tt jag kunde motstĂ„, eller hur?

Och det fick mig nĂ€stan. Utan tvekan Ă€r Lenovo Legion 7 en suverĂ€n spelapparat – helt förtjĂ€nt av det femstjĂ€rniga betyg vi tilldelade – men nĂ€r min recension höll pĂ„ att slutföras och jag inte lĂ€ngre behövde prioritera att testa den, befann jag mig Ă„terigen pĂ„ min Xbox One X.

SÄ varför kunde inte en bÀrbar dator RTX 3080 fÄ mig att Àlska PC -spel?

Vad finns i specifikationerna?

Jag vet att specifikationer inte Àr allt, men kraften bakom Lenovo Legion 7 gör det möjligt att skapa en fantastisk spelupplevelse som du skulle vara svÄrt att hitta en rival för.

Min vanliga stationÀra dator förlitar sig pÄ en GTX 1660 Ti GPU och Intel Corei 5-10400F CPU och styrs av en grundlÀggande Logitech-mus och tangentbord som jag hÀmtade pÄ Amazon för cirka £ 20. Det Àr inte hemskt, men jÀmfört med legionen Àr det som en cyklist som tÀvlar mot en Formel 1 -bil.

DÀr min vanliga dator surrar och suger för att leverera en bild av medelkvalitet med en nÄgot tillförlitlig bildhastighet, levererar Legon bekvÀmt ultralivgrafik med en jÀmn 60fps.

Lenovo Legion 7 bÀrbar dator

FrÄn Horizon Zero Dawn till Deathloop till Destiny 2: Beyond Light, varje spel jag startade sÄg underbart och laddat ut pÄ nÄgra sekunder snarare Àn de minuter jag var van vid.

Utöver det gav den ljusa RGB -belysningen det mekaniska tangentbordet HyperX Alloy Origins 60 och Marsback Zephyr Pro -spelmusen mig en precision som mina konsolspelars hÀnder inte var vana vid. Dagar senare kÀmpar jag fortfarande för att ÄtergÄ till analoga pinnar.

Det var en fantastisk PC -spelupplevelse, och ÀndÄ kan jag inte ens se att det Àr mitt första val nÀr jag vill sparka tillbaka.

Vad gick fel?

Om inte annat tror jag att mitt problem med PC -spel Àr hur isolerande det kan kÀnnas.

SĂ€rskilt i en tid nĂ€r personlivet öppnar sig ordentligt för första gĂ„ngen pĂ„ över ett Ă„r kan tanken pĂ„ att sitta ensam i ett rum – nĂ€r jag redan tillbringat cirka Ă„tta timmar dĂ€r och jobba hemifrĂ„n – lĂ€tt kĂ€nnas avskyvĂ€rd.

Även om det inte Ă€r nĂ„gon större förĂ€ndring, Ă€r det mycket bĂ€ttre om jag Ă€r pĂ„ spelhumör att leta efter den förĂ€ndring i mitt vardagsrum, slĂ„ tillbaka i soffan och starta upp min Xbox.

Xbox One X – min gamla pĂ„litliga

Visst Àr det inte lika hÀpnadsvÀckande som min PC -installation, men det vinner varje gÄng för medan jag spelar kan jag koppla av bredvid min partner nÀr hon tycker om TikTok pÄ sin telefon.

NĂ€r livet gradvis Ă„tervĂ€nder till nĂ„got normalt – och jag börjar gĂ„ in pĂ„ ett verkligt kontor i stĂ€llet för att jobba hemifrĂ„n – kan jag stĂ€ndigt fortsĂ€tta att jobba mer med PC -spel, men för tillfĂ€llet Ă€r jag mer Ă€n nöjd med min senaste generationens konsol.

0 Shares