Installera Windows 11 på en dator som inte stöds: Krav och knep

0 Shares

Fastän det rekommenderas inte att installera en dator som inte är kompatibel eller inte uppfyller kraven, det kan göras om du tror att det är säkert. Också, det finns inga svårigheter eller några extra steg, som vi kommer att se i de kommande styckena.

Installera Windows 11 på en dator som inte stöds

Krav för att installera Windows

Innan vi vet om vår dator är kompatibel med installationen av Windows 11 eller inte, måste vi veta vilka minimikrav som Microsoft kräver för att kunna välja den här versionen utan att löpa någon risk i installationen.

Processorn måste vara: en gigahertz (1 GHz) eller snabbare processor, med två eller flera kärnor i en kompatibel 64-bitars processor eller ett system på ett chip (SoC). För sin del måste RAM-minnet vara lika med eller större än 4 GB. Lagringsutrymmet måste vara 64 GB eller mer. Dessutom meddelar Microsoft att ytterligare lagringsutrymme kan krävas för att ladda ner uppdateringar eller aktivera specifika funktioner.

Datorns grafikkort måste vara DirectX12-kompatibelt och vi måste ha UEFi kompatibel med Secure Boot och TPM 2.0. Denna TPM 2.0 är ett av de viktigaste problemen när det kommer till att uppdatera datorn.

Modo Dios på Windows 11

Vad säger Microsoft?

Naturligtvis säkerställer Microsoft det det rekommenderas inte att installera Windows 11 på en enhet som inte uppfyller minimisystemkraven. Från deras hemsida förklarar de: ”Om du bestämmer dig för att installera Windows 11 på hårdvara som inte är lämplig bör du tänka på att det finns en risk för kompatibilitetsproblem. Enheten kanske inte fungerar korrekt på grund av dessa kompatibilitetsproblem eller andra problem. Enheter som inte uppfyller dessa systemkrav kan inte längre garanteras att ta emot uppdateringar, inklusive men inte begränsat till säkerhetsuppdateringar. ”

Faktum är att om vi följer installationsstegen kommer vi att se en friskrivningsklausul för Windows 11 när vi installerar den nya versionen av operativsystemet. Ett meddelande som uppmärksammar oss på vad vi gör och varnar oss för att om du skadar utrustningen på grund av bristande kompatibilitet, täcker inte garantin det. Friskrivningsklausulen som folk som vill installera den kommer att se är följande.

“Den här datorn uppfyller inte minimisystemkraven för att köra Windows 11 – dessa krav hjälper till att säkerställa en högre kvalitet och pålitlig upplevelse. Det rekommenderas inte att installera Windows 11 på den här datorn eftersom det kan orsaka kompatibilitetsproblem. Om Windows 11 är installerat kommer datorn inte längre att stödjas och uppdateringar kommer inte att kunna tas emot. Om utrustningsskador uppstår på grund av bristande kompatibilitet, täcks det inte av tillverkarens garanti. “

Installera Windows från din dator

Alltid under ditt ansvar och med hänsyn till att det inte rekommenderas, kan vi installera Windows 11 på en dator som inte stöds. Som vi har sett i föregående avsnitt kommer vi bara att se ett meddelande eller ansvarsfriskrivning som talar om för oss att Microsoft inte är ansvarigt om du gör installationen.

För att göra detta kan vi göra det från Media Creation Tool för att tvinga fram uppdateringen från början. Vi behöver helt enkelt ha en internetanslutning, en USB eller extern enhet för bilden eller ISO-filen och följ stegen som anges på Microsofts hjälpsida för att göra det. Vi måste montera ISO-avbildningen antingen på ett USB-minne (en pennenhet) eller om du vill på en DVD (även om något mindre vanligt idag och inte används) Detta gör att vi kan installera och ändra till den nya versionen.

descargar-iso.png

Stegen är följande:

  • Du går till platsen där du laddade ner ISO-filen
  • Högerklicka
  • Tryck på “Egenskaper”
  • Gå här till fliken “Allmänt” som du kommer att se i fönstret
  • Klicka på “ändra…”
  • Och välj “Windows Explorer” i alternativet “öppnar med”
  • Bekräfta med “Ansök”
  • Klicka på höger musknapp och välj “Montera”

Detta, som förklarats från Microsoft, gör att du har skapat en virtuell startskiva. Dubbelklicka bara på den för att se filerna som finns och tryck bara på “setup.exe” för att påbörja installationen. I det här fallet, installationen på den nya datorn där du kommer att ha Windows 11.

Trick från regedit

Även om användare för närvarande gör installationen utan problem, ett trick i månader hjälper oss att hoppa över gränsen .

Vi måste helt enkelt följa samma steg som om vi hade en kompatibel dator men systemet kommer att berätta för oss, vid en viss tidpunkt, att det inte är det. I det ögonblicket behöver vi bara trycka på Shift + F10 och skriva “regedit”. Detta öppnar Windows-registret, varifrån vi kommer att skriva en serie koder för att vi ska kunna fortsätta med processen. Inuti registret går vi till: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM och där till Setup , och vi skapar tre nya nycklar med värde 1: Bypass TPMCheck, BypassRAMCheck och BypassSecureBootCheck .

windows_11_unsupported_pc_3_thumb.jpg

Det är en bra idé?

Vi kan göra det och vi kan ha alla typer av nyheter men du måste komma ihåg att om processen går fel kommer den inte att täckas av garantin. Ett annat problem som vi kommer att ha är att kanske inte alla funktioner som Windows 11 innehåller är kompatibla med din dator och du kan till exempel inte njuta av allt den erbjuder.

Kompenserar det? Windows 10 kommer att fortsätta att ta emot uppdateringar fram till 2025 så det är inga problem om du inte uppdaterar och fortsätter använda den nuvarande versionen av operativsystemet. Det kommer inte att förfalla inom två eller tre dagar och det stöds fortfarande. Om din dator fortfarande inte är kompatibel har du fyra år på dig att kunna byta till en mer aktuell och då ha alla dessa fördelar. Det kan vara värt att ge upp nyheterna för att undvika problem men det beror på varje användare och deras kunskap.

windows-11-dark-jpg.jpg

0 Shares