Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Installera MIUI 10 Global Beta ROM på Xiaomi-telefoner

Med den här guiden kan Xiaomi-användare ladda ner och installera MIUI 10 Global Beta ROM på ett antal enheter. Våra instruktioner framåt är avsedda att tillhandahålla Xiaomi Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi 5, Mi 6 och Redmi Note 5 Pro-ägare en steg-för-steg-handledning om hur man installerar den senaste MIUI 10 Global Beta ROM. Tidigare täckte vi ut läckta MIUI 10-utvecklar-ROM-skivor som var utformade för att testas i Kina, men nu har vi äntligen de officiella testbyggnaderna med oss. För närvarande har Xiaomi bara släppt MIUI 10 som en global beta för ett begränsat antal av sina populära enheter.

För att installera denna kompletta globala Beta-ROM skulle vi använda en anpassad återställning. Eftersom TWRP är lättillgängligt och är kompatibelt med Xiaomi-smartphones är det det perfekta valet. MIUI 10 i sig ger dramatiska UI-förändringar och fokus på AI. Den kommande versionen är fortfarande i sin preliminära fas så du kanske ser några buggar här och där, trots allt är det en beta-version. Fortsätt läsa för att uppgradera din Xiaomi-smartphone till MIUI 10 Global Beta ROM genom följande instruktioner.

Xiaomi MIUI 10 Global Beta ROM

Ladda ner MIUI 10 Global Beta ROM för Xiaomi-enheter

Följande ges är länkar för MIUI 10 Global Beta ROM-paket för varje enskild enhet. Ladda ner den du behöver och fortsätt med installationsstegen.

När du har laddat ner hela paketet, överför det till din telefon och fortsätt med stegen framåt.

Hur man installerar MIUI 10 läckt ROM på med TWRP

Steg 1 – Se till att Fastboot är konfigurerat och korrekt installerat på din dator. Hur? Se här: Så här ställer du in ADB och Fastboot med Android SDK.

Steg 2 – Anslut din telefon till din dator.

Steg 3 – Ladda ner rätt TWRP-bild för din telefon: (Spara den på din dator i samma katalog som Fastboot)

Steg 4 – Ladda ner senaste Google-appar: Android 8.1 Oreo Google Apps.

Steg 5 – Ladda ner hela MIUI 10 ROM för din enhet från listan framåt.

Steg 6 – Du måste överföra hela ROM-skivan samt Google Apps-paketet från din dator direkt till roten på din telefon.

Steg 7 – Starta din smartphone i bootloader-läge genom att först stänga av den och sedan stänga av den genom att trycka på Strömknappen och Sänk volymen samtidigt.

Xiaomi MIUI - Fastboot-läge

Steg 8 – Nu måste du starta TWRP anpassad återställning på din smartphone. För det, utfärda följande kommando:

fastboot boot FILENAME 
(Replace FILENAME with the actual filename you downloaded in Step 3.)

Steg 9 – När du har nått gränssnittet för TWRP-anpassad återställning måste du klicka på Torka varefter du ska svepa till fabriksåterställning.

Steg 10 – Navigera tillbaka till huvudskärmen för TWRP och tryck sedan på Installera. Välj nu den ROM som du tidigare hämtat och överfört till din telefon.

Steg 11 – Efter att ROM slutför installationen, gå tillbaka och tryck igen på Installera. Välj den här gången Google Apps-paket.

Steg 12 – Nu, efter att båda paketen har installerats, klickar du bara på Starta om och starta om till systemet.

Det är allt! Du bör nu ha den senaste MIUI 10 Global Beta ROM som körs på din enhet.

Du kan gå till Inställningar> Om telefonen för att se vilken version du kör på din telefon.