Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Installera MediaTek MT65xx USB VCOM-drivrutiner – Installationsguide

Så här kan du ladda ner MediaTek USB VCOM-drivrutiner för din telefon. Tillgängliga som MT65xx preloader och MT67xx preloader drivrutiner, installation av dessa MediaTek USB-drivrutiner på din telefon kommer att säkerställa korrekta USB-dataöverföringar, korrekt igenkänning av din dator av din telefon och även tillåta dig att köra program som SP Flash Tool och mer. Beroende på om du behöver MT65xx-drivrutin eller MT67xx-drivrutin, har vi alla MediaTek VCOM-drivrutiner listade framåt. Du kan kontrollera telefonens specifikationer för att se vilken MTK-processor den använder.

MediaTek-processorer har fått draghjälp under de senaste åren. Serierna MT65xx och MT67xx finns på en mängd olika enheter och ger bra prestanda och har stort värde. Om du äger en MediaTek-telefon, måste du installera MediaTek VCOM-drivrutiner för att ansluta din telefon till en Windows-dator. I de flesta fall behöver du dessa drivrutiner när du försöker flasha firmwarefiler, installera en anpassad ROM eller TWRP-återställning. Nedan listas de relevanta MTK-drivrutiner du behöver, beroende på vilken typ av MediaTek-chipset du har.

MediaTek VCOM USB-drivrutiner

MediaTek-processorer/modellnummer:

MediaTek är ett företag som fokuserar på chip-design och processorer. Den producerar ett stort utbud av processormodeller som varierar i antal kärnor, prestanda och funktioner. Eftersom varje telefontillverkare som integrerar MediaTek-processorer använder olika RAM-kapacitet, är användare benägna att uppleva varierande prestandanivåer på samma MediaTek MT65xx, MT67xx eller MT68xx chipset.

MediaTek-processorer följer ett standardversionsschema. När modellantalet ökar ökar också prestanda, kärnantalet och övergripande funktioner. Här är några MediaTek-modellnummer som du bör vara medveten om:

MT65-serien (MT65xx)

MediaTeks MT65-serie av processorer börjar med modellnummer MT6516 och går upp till MT6595. Denna serie består av Dual-Core, Quad-Core, Hexa-Core, Octa-Core och Deca-Core-processorer. Den underliggande arkitekturen för alla dessa processorer är ARMv7.

MT67-serien (MT67xx / Helio)

MT67-processorer från MediaTek är baserade på ARMv8-arkitektur. Från basmodellnummer MT6735 som är fyrkärnigt, går modellerna upp till MT6797 som har 10 kärnor (Deca-Core).

MediaTek tillkännagav också Helio-namnet till processorerna inom MT67-serien, så vissa processorer går även under olika Helio-namn som Helio X20. De vanligaste styrkretsen är: Helio P70, Helio P90 etc.

MT68 5G-serien (MT68xx / dimension)

MediaTeks 5G-kapabla chipsets går efter MT68-modellnummer. Den här gången har MediaTek dessutom döpt dessa chipset till Dimensity. I skrivande stund finns det tre huvudprocessorer, Dimensity 1000, Dimensity 1000L och Dimensity 800. Alla tre kommer med 5G-kapacitet.

Ladda ner MediaTek USB VCOM-drivrutiner

Trots vilken tillverkare du köpte din telefon från, om den använder ett MediaTek-chipset (MT65xx, MT67xx, MT68xx), behöver du följande USB-drivrutiner för att ansluta din enhet till en PC. MediaTek preloader-drivrutiner säkerställer att din dator kommunicerar korrekt med din Android MTK-enhet.

Så här laddar du ner och installerar lämpliga drivrutiner för din MTK-telefon:

Ladda ner drivrutiner för MediaTek MT65xx:

Filnamn: MT65xx_USB_VCOM_DRIVERS.zip
Storlek: 401,63 KB
Totalt antal nedladdningar: 1 800 000+
MTK Chipset: MT65xx-serien / Helio-processorer
Utvecklaren: MediaTek

Ladda ner drivrutiner för MediaTek MT67xx:

Filnamn: MT67xx_USB_VCOM_DRIVERS.rar
Storlek: 342,53 KB
Totalt antal nedladdningar: 12 000+
MTK Chipset: MT67xx-serien
Utvecklaren: MediaTek

NOTERA: Du kan installera de universella MT65xx preloader-drivrutinerna, eller installera båda för att säkerställa att alla MediaTek-modeller stöds.

Hur man installerar MediaTek MT65xx / MT67xx Preloader USB VCOM-drivrutiner

Stegen nedan kan tillämpas på alla datorer som kör Windows XP, Windows 7/8/10 och uppåt. Men för Windows 8 och senare måste du inaktivera verifiering av drivrutinssignatur. Det finns massor av guider online som visar hur du inaktiverar digital drivrutinssignaturverifiering så att du kan använda dem innan du fortsätter att installera det här drivrutinspaketet.

NOTERA: Vid det här laget bör du redan ha inaktiverat digital drivrutinssignaturverifiering om du kör Windows 10, Windows 8 eller 7 eller något nyare.

Steg 1 – Ladda ner MediaTek USB VCOM-drivrutiner från länkarna ovan (och nedan) och extrahera dem.

Steg 2 – Du måste komma åt Enhetshanteraren. Gör det genom att högerklicka på Den här datorn och klicka på “Hantera”. I det nya fönstret som dyker upp väljer du “Enhetshanteraren” från menyn till vänster.

Steg 3 – Datorn du använder visas längst upp med dess namn. Högerklicka på namnet och välj Lägg till äldre hårdvara.

Enhetshanteraren - Windows [MTK VCOM Drivers]

Steg 4 – En ny guide kommer att dyka upp. Klicka bara på Nästa.

VCOM-drivrutiner - Installation 1

Steg 5 – Från följande meny väljer du det andra alternativet som visas på skärmdumpen nedan och klickar Nästa.

VCOM-drivrutiner - Installation 2

Steg 6 – Du kommer att visas en lång lista på följande skärm. Välj bara Visa alla enheter och klicka Nästa.

VCOM-drivrutiner - Installation 3

Steg 7 – Klicka på Har disk i följande fönster och välj valfri .inf-fil du extraherade i Steg 1.

Steg 8 – När du har valt, klicka på Nästa. Det kommer att finnas en säkerhetsvarning som du kan välja på Installera ändå.

Steg 9 – Starta om din dator och anslut din Mediatek MT65xx eller MT67xx enhet.

Det var allt! När du har installerat rätt USB-drivrutiner för din MediaTek-enhet kan du använda olika verktyg för att flasha olika filer och även sluta oroa dig för misslyckade dataöverföringar.

SP Flash Tool – Ladda ner:

SP Flash-verktyg

Smart Phone Flash Tool (SP Flash Tool) är det mest populära verktyget för att flasha firmware-filer, anpassade ROM-skivor och till och med installera anpassad återställning som TWRP. Du kan ladda ner SP Flash Tool för Windows och Linux. Den stöder alla Android MTK-enheter där ute. Du behöver bara se till att du har rätt scatter-fil och firmware-filer som du vill ska flasha på din telefon.

För mer information om hur du använder och laddar ner SP Flash Tool, besök följande sida: Ladda ner SP Flash Tool