Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Installera eller vänta? Mobiluppdateringar som kommer att ge dig problem

Vi är vana vid att ladda ner och installera en ny operativsystemuppdatering så fort meddelandet berättar om det. Dock, rusning kan ta ut sin rätt på din smartphone, så var uppmärksam på att veta när det är bekvämt för dig att förnya enhetens programvara för att undvika driftsproblem.

Mobiluppdateringar som kommer att ge dig problem

Att uppdatera eller inte mobilen: det är frågan

Vi brukar förknippa en systemuppdatering med flera nya funktioner och funktioner som helt förnyar telefonen. Detta är sant i de allra flesta fall, men ibland kommer de lastade med buggar som tynger upplevelsen och försämrar prestandan. I den här situationen är din enda räddning att gå tillbaka till den tidigare versionen eller vänta på en framtida patch som rättar till problemen.

Dessa prestandaproblem som vi pratar om har att göra med hela terminalen och inte bara med nedgångar när processer körs, men du kan förlora några grundläggande alternativ. Till exempel har den senaste uppdateringen av Huawei P30 Lite orsakat fördröjning i skärmens svar till vår beröring; medan några av Realme har genererat oproportionerlig batteriförbrukning .

Desactivar actualizaciones automáticas móvil

Den här typen av misslyckanden som orsakas av en ny version kan bli en verklig huvudvärk och av denna anledning är det viktigt för att kontrollera användarnas åsikter i förväg . Forum som Reddit eller andra sociala nätverk är platser där du hittar flera recensioner som hjälper dig att få en uppfattning om upplevelsen.

Det är därför vi endast rekommenderar uppdatering när patchen är betydande och innehåller många ändringar, nya funktioner, korrigeringar och säkerhetsförbättringar. Innan du fortsätter med versionen kan du kontrollera patch-anteckningarna tillsammans med allt som följer med den, så det är värt att ta en titt.

hur ofta man ska uppdatera

Många kommer att undra “Ja, och när ska jag uppdatera min mobil då?” efter ovanstående. Det här problemet har en enkel lösning som involverar kontrollerar status av smartphonen efter uppdateringen, som vi har nämnt tidigare, men om du vill klara dig själv och inte andras åsikter är det viktigt att ta hänsyn till följande.

Actualizaciones disponibles para el móvil

Det första är att i förväg veta frekvensen av systemuppdateringar. I denna mening har varje tillverkare skyldighet att tillhandahålla en månatlig säkerhetsuppdatering och en årliga huvudversionen , men med fastställda gränser för var och en av dem. Det bör noteras att det också finns andra typer, men dessa är de viktigaste.

Om din mobil är i perfekt skick och det finns en uppdatering som väntar på installation kan det hända inte vara bekvämt för dig att utföra processen om förändringarna är minimala. Främst för att det finns en möjlighet att det kommer att orsaka prestandaproblem trots att du inte hade dem tidigare. Så det bekvämaste skulle vara att kontrollera patch-anteckningarna och uppdatera varannan månad eller när en avgörande version för enheten kommer.