Installera aldrig ett VPN utan att överväga detta

0 Shares

Vad du ska undvika när du installerar ett VPN

Det finns vissa punkter som vi måste undvika när vi installerar något program på våra enheter. Men detta blir ännu viktigare när vi pratar om VPN, eftersom de är ansvariga för att kryptera personlig data och kan läcka information och äventyra integriteten.

Installera aldrig ett VPN utan att överväga detta

Free eller testversioner

Något grundläggande att undvika är free VPN . Det är sant att vi kan hitta många alternativ på Internet och att de skulle kunna fungera som ett alternativ till de som är betalda, men det är något som vi bör undvika. Vid många tillfällen används de enbart i vinstsyfte, för att samla in användardata och senare sälja den.

Så att använda en free eller till och med en testversion av VPN kan vara ett problem. Vi måste ta detta alternativ med stor försiktighet och närhelst vi kan välja ett program som är säkert. Du kan se en lista över de bästa VPN:erna.

Minskat antal servrar

Vi bör inte heller installera ett VPN om du har en begränsat antal servrar . Vad är de till för? I grund och botten är det vad som gör att vi kan ansluta till Internet genom dessa program. Dessa servrar kan finnas i olika länder. Ju mer vi har tillgängligt, desto bättre.

Om vi ​​installerar ett program som bara har ett fåtal servrar är det mer troligt att det inte kommer att fungera bra och att vi måste använda begränsade alternativ. Detta kommer oundvikligen att dra ner hastigheten på nätverket och även orsaka fel och avbrott.

Problem med att installera VPN

VPN som lagrar loggar

Vi har möjlighet att använda VPN-tjänster som lagrar en spela in av besökta webbplatser och vår data, medan andra inte gör det. Rent logiskt är det viktigt att välja det senare om vi vill hålla integriteten skyddad så mycket som möjligt.

Därför är ett annat misstag som vi kan inkludera i vår lista att använda VPN som lagrar loggar. Vi måste alltid informera oss innan vi installerar något och kontrollera att de verkligen kommer att skydda vår data och inte äventyra integriteten.

Föråldrat program

En annan viktig punkt är att undvika föråldrade program , som inte är aktuella. Detta kan påverka vår säkerhet och naturligtvis även Internets korrekta funktion. Ibland hittar vi applikationer på nätverket som inte har stötts på månader eller år och som kan vara en betydande börda.

Det ideala är att använda en aktuell VPN, som har perfekt stöd, och även se till att uppdatera till den senaste versionen när det är möjligt. På så sätt kommer vi att optimera prestandan och få den att fungera så bra som möjligt.

Kort sagt, detta är några av de viktigaste felen som vi kan ta hänsyn till när vi använder en VPN. Det är viktigt att vi installerar ett program som är säkert, rent och tillåter korrekt användning.

0 Shares