Instagram tar tillbaka sitt kronologiska flöde, men är det en bra sak?

Bildkälla: Unsplash / Kate Torline

De säger ju enklare, desto bättre, men är det verkligen så när det kommer till Instagrams kronologiska flöde? Den 8 december meddelade Instagram i en tweet att man arbetar med ett alternativ att se inlägg från personer man följer i kronologisk ordning snarare än att visa inlägg baserat på intressen (och vad Instagrams AI i övrigt bestämmer). Instagram brukade bara existera kronologiskt men ändrade sitt flöde till algoritmbaserat 2016 för att säkerställa att användarna såg innehåll som intresserade dem. Instagrams algoritm har dock mötts av negativa recensioner, vilket är anledningen till att dess kronologiska flöde testas i två versioner: en där du väljer dina favoriter och de dyker upp högst upp i ditt flöde i kronologisk ordning, och en annan där du kan se alla du följer i kronologisk ordning. Men när händer detta? Och är detta verkligen en bra sak?

När tar Instagram tillbaka sitt kronologiska flöde?

I en Q/A på Instagram Stories sa chefen för Instagram, Adam Mosseri, att Instagram siktar på att släppa sitt kronologiska flöde för tidigt 2022. Som Mosseri sa: “Vi kommer att ge människor möjligheten att gå till en kronologisk strömning. version av flödet eftersom folk borde ha kontroll över sin upplevelse.” Twitter släppte en liknande funktion i oktober som låter användare svepa mellan “Hem” och “Senaste”, aka algoritm och kronologisk.

Är ett kronologiskt flöde på Instagram en bra idé?

Som Mossier sa i sin Instagram Story om flödesändringen, “på en hög nivå tror vi att rankningen hjälper oss att koppla samman människor med det innehåll som betyder mest för dem”, vilket betyder att du kanske inte ser så många av kontona som du är intresserad av om du väljer dess kronologiska alternativ. Men eftersom ingen är exakt säker på hur Instagrams algoritm fungerar, är ett kronologiskt flöde ett mycket enklare koncept för oss att svepa runt på (och kommer faktiskt att tillåta dig att se alla du följer).

Relaterade Artiklar

Back to top button