Instagram tar tillbaka sitt kronologiska flöde, men Àr det en bra sak?

0 Shares

BildkÀlla: Unsplash / Kate Torline

De sÀger ju enklare, desto bÀttre, men Àr det verkligen sÄ nÀr det kommer till Instagrams kronologiska flöde? Den 8 december meddelade Instagram i en tweet att man arbetar med ett alternativ att se inlÀgg frÄn personer man följer i kronologisk ordning snarare Àn att visa inlÀgg baserat pÄ intressen (och vad Instagrams AI i övrigt bestÀmmer). Instagram brukade bara existera kronologiskt men Àndrade sitt flöde till algoritmbaserat 2016 för att sÀkerstÀlla att anvÀndarna sÄg innehÄll som intresserade dem. Instagrams algoritm har dock mötts av negativa recensioner, vilket Àr anledningen till att dess kronologiska flöde testas i tvÄ versioner: en dÀr du vÀljer dina favoriter och de dyker upp högst upp i ditt flöde i kronologisk ordning, och en annan dÀr du kan se alla du följer i kronologisk ordning. Men nÀr hÀnder detta? Och Àr detta verkligen en bra sak?

NÀr tar Instagram tillbaka sitt kronologiska flöde?

I en Q/A pĂ„ Instagram Stories sa chefen för Instagram, Adam Mosseri, att Instagram siktar pĂ„ att slĂ€ppa sitt kronologiska flöde för tidigt 2022. Som Mosseri sa: “Vi kommer att ge mĂ€nniskor möjligheten att gĂ„ till en kronologisk strömning. version av flödet eftersom folk borde ha kontroll över sin upplevelse.” Twitter slĂ€ppte en liknande funktion i oktober som lĂ„ter anvĂ€ndare svepa mellan “Hem” och “Senaste”, aka algoritm och kronologisk.

Är ett kronologiskt flöde pĂ„ Instagram en bra idĂ©?

Som Mossier sa i sin Instagram Story om flödesĂ€ndringen, “pĂ„ en hög nivĂ„ tror vi att rankningen hjĂ€lper oss att koppla samman mĂ€nniskor med det innehĂ„ll som betyder mest för dem”, vilket betyder att du kanske inte ser sĂ„ mĂ„nga av kontona som du Ă€r intresserad av om du vĂ€ljer dess kronologiska alternativ. Men eftersom ingen Ă€r exakt sĂ€ker pĂ„ hur Instagrams algoritm fungerar, Ă€r ett kronologiskt flöde ett mycket enklare koncept för oss att svepa runt pĂ„ (och kommer faktiskt att tillĂ„ta dig att se alla du följer).

0 Shares