Instagram och Facebook går med i deras chattar: glöm att byta app

Chatta med dina Facebook-vänner från Instagram

Facebook meddelade för länge sedan sin avsikt att förena meddelandesystem av dina applikationer. På detta sätt kunde användare av Instagram, WhatsApp och Facebook Messenger prata med varandra utan att behöva byta från en applikation till en annan. Även om det inte är det enda, förenar det också kontrollen av kontona med sitt nya kontocenter.

Vi kan säga att en första fas redan har börjat. Vissa användare börjar få en annons på Instagram där de får höra att om de uppdaterar kommer de att kunna kommunicera med Facebook Messenger-användare utan att behöva byta program.

Användare som uppdaterar meddelandesystemet ser först hur ändrar gränssnittet på designnivå. Förutom de förändringar som påverkar element som ikonen för pappersplanet som råkar likna den för Facebook Messenger, kommer du också att se att den har förmågan att reagera med valfri emoji, använd alternativet för att skjuta fingret till svara på meddelanden eller bra för att kunna chatta med de användare som har och använder Facebook.

Om du inte accepterar alla dessa ändringar kommer de inte att synas, men det verkar som om Facebook Messenger-användare kan fortsätta att skicka en begäran till dem på Instagram om att chatta. Detta meddelande skulle innehålla en länk med information relaterad till Facebooks integritetspolicy och alternativen för att denna ändring ska gälla eller inte.

Vad bör noteras är att även om du kan chatta från Facebook Messenger med dina Instagram-vännerFrån Instagram kan du inte chatta med de kontakter du har på Facebook Messenger. Det antas att allt detta kommer senare, eftersom all integration som försöker gå längre än dessa två appar fortskrider.

Tanken med Facebook är att både WhatsApp och Instagram och Facebook Messenger delar en användarbas och fungerar för praktiska ändamål som ett enda meddelandesystem.

Förena chattarna, bra eller dålig idé?

Messenger-rum

Att förena chatterna med dessa tre applikationer är något vi träffade för ett år sedan. Sedan dess hade det inte funnits mycket nyheter. Något begripligt, för det är inte en lätt uppgift att uppnå något liknande.

Det är därför det har börjat med Facebook Messenger och Instagram. Att göra det med dessa två appar är lättare eftersom Instagram är inriktat på att dela foton och inte så mycket chatta med andra. Enligt alla framsteg och rätta till möjliga problem kommer de att ta språnget till WhatsApp, där de säkert kommer att hitta fler problem.

Och det är att du i grunden måste kombinera olika arkitekturer för att uppnå något liknande. Men frågan som många kommer att ställa är om det här verkligen är en bra eller dålig idé, om det finns fler risker för användarnas integritet etc.

Det här är komplexa frågor. Det borde inte vara så, men det är sant att ett misslyckande i en av apparna nu kan äventyra hela systemet om man inte tar hand om det. Men som det tydliggjordes när det först talades skulle dessa interaktioner bara vara för privata inlägg skyddade med extern-till-slut-kryptering så att ingen kan se dem, varken regeringen eller Facebook själv.

Vad tycker du, gillar du tanken på interoperabilitet eller inte?

Relaterade Artiklar

Back to top button