Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Instagram marknadsföringsstrategi 2022

Tack vare sin förmåga att skapa influencers, gallerier för användarens föredragna inlägg, för att introducera berättelser, rullar, shoppinglistor och många fler, har Instagram snabbt blivit allas favorit sociala plattform.

Vilket gör att en Instagram marknadsföringsstrategi också har blivit avgörande i varje varumärkes kommunikationsprogram.

De kan leka med gifs, uppfinningsrika foton och kreativa karuseller, eftersom alla driver höga engagemang. Och låt oss förstås inte glömma den mest populära typen av innehåll nuförtiden, som är video.

Särskilt under det senaste året när vi alla flyttade våra liv online, går det inte att förneka att denna ökning av visuellt innehåll som översvämmar de sociala nätverken är anmärkningsvärt framträdande på Instagram också.

Så låt oss upptäcka hur du utvecklar en effektiv Instagram-marknadsföringsstrategi som hjälper ditt företag att växa på dagens marknad.⇣

1. Skapa en iögonfallande Instagram-profil och optimera din bio

Det första steget är att se till att din profil är optimerad för ditt företag och din målgrupp. Ditt varumärkes Instagram-profil ska inte handla om berättelsen om ditt varumärke.

Var inte för formell, var social och vänlig.

En annan viktig aspekt du bör fokusera på är din Instagram-biografi. Bion måste vara intressant och informativ på samma gång.

Den ska kunna haka på följare. Du måste övertyga Instagram-användare om att om du lägger till dig i deras Instagram-följare kommer det att förbättra innehållet och värdet av deras flöden.

Här är Sue B. Zimmermans Instagram-profil. Om du är på hennes profil för första gången vet du omedelbart vilken typ av innehåll hon lägger upp, vad du kommer att lära dig och om du vill följa henne eller inte.

DRICKS! Din Instagram-biografi är det enda stället där du kan lägga till en klickbar länk, så se till att du inkluderar en länk till din webbplats.

2. Gör ditt företag lätt att hitta genom att tagga din plats

Ditt företag måste vara tillgängligt både online och offline.

Det är här platstaggen hjälper dig att hitta rätt adress.

Platstaggen låter folk veta var de kan hitta dig och ger mer exponering genom att göra dig lättare att hitta i Instagram-sökningar när folk är i närheten.

3. Bygg ett estetiskt Instagramflöde i linje med din varumärkesidentitet

Att skapa en estetiskt tilltalande profil kan vara svårt, men det är fortfarande en viktig Instagram-strategi 2022, och företag bör inte hoppa över detta steg.

För att vara en i första hand visuell plattform, när det kommer till Instagram-marknadsföring, är en av de första sakerna du bör veta att kvaliteten på materialen, helt och hållet med harmoni mellan färgerna och stilarna som används, helt enkelt är avgörande.

Produktbilder ger ett enormt bidrag till onlineshopping och Instagrams visuella plattform kan förstärka denna kraft många gånger om.

Inkludera tonen och personligheten hos ditt varumärke i flödena. Lägg till varumärkesvärdet och spela på ditt varumärkes stil. Och, viktigast av allt, var ärlig och mänsklig.

4. Bli kreativ med bildtexter

Kreativa och fräscha Instagram-texter är nyckeln till att locka kunder, men det är inte lätt att hela tiden texta din bild eller videor.

I en nyligen genomförd studie som vi har gjort på Socialinsider upptäckte vi det bildtexter på upp till 10 ord ökar engagemanget på Instagram för företag, särskilt i kombination med karusellinlägg.

5. Fokusera på målgruppen

För att göra Instagram-marknadsföring på rätt sätt måste du ta reda på vad med din produkt eller varumärke som lockar din målgrupp, och reflektera detta i Instagram-flödet.

Kompromissa inte med kvaliteten på dina inlägg och meddelanden, och använd den här plattformen för att föra din publik närmare genom samtal om delade värderingar och visioner.

För en framgångsrik Instagram-marknadsföringsstrategi är benchmarking ett obligatoriskt steg som måste göras.

Här är ett par frågor att tänka på när du studerar dina konkurrenter, för att få en känsla av vad de marknadsför på Instagram.

 • Förlitar de sig på användargenererat innehåll för sina produkter eller tjänster? Vilken typ av innehåll publicerar de på Instagram?
 • Hur ofta?
 • Vad är deras hashtag-strategi?

Få nya insikter om vad konkurrenterna gör och nya sätt att förbättra din Instagram-marknadsföringsstrategi.

Använd verktyg som Socialinsider för att studera dina konkurrenter på Instagram och se vilka strategier de använder för att nå sina kunder.

Hashtags används i Instagram för att användare ska kunna spåra innehållet de letar efter.

Du måste använda dina hashtaggar strategiskt så att fler användare kan hitta dina inlägg under sin sökning.

Här är några metoder som hjälper dig att använda Instagram-hashtags på bästa sätt:

 • Inkludera så få som 2-8 hashtags i varje inlägg.
 • Välj hashtags som ofta och ofta söks efter.
 • Inkludera hashtags som är exklusivt relevanta för din angivna målgrupp – klicken kan bli färre, men kvaliteten blir hög.
 • Om det gäller en kampanj eller varumärkesspecifika hashtags, skapa varumärkeshashtags.
 • För att implementera ditt varumärke i ett lokalt område, välj platsbaserade hashtags.
 • Ta reda på om det är bättre att använda hashtags i bildtexten eller i den första kommentaren.

8. Skapa fler karusellinlägg

Enligt vår Instagram-engagemangsutvecklingsstudie upptäckte vi det karusellinlägg ledde till en högre visningsfrekvens på Instagram, vilket innebär att den här typen av innehåll bör ha en speciell plats i din Instagram-marknadsföringsstrategi.

Karusellinlägg är ett bra sätt att visa upp en produkt, en ny varumärkesfunktion, ett inlägg med teamet, etc.

Du kan lägga till upp till tio foton eller videor i ett karusellinlägg så se till att du använder dem alla för att framhäva ditt varumärkes budskap.

9. Skapa fantastiska Instagram-berättelser

Stories är den mest populära funktionen på Instagram.

Om du kan knyta berättelser med varumärkesidentiteten, kommer de automatiskt att få din publik att ansluta till dig känslomässigt och lägga till mening till ditt inläggsinnehåll.

Berättelser som du berättar bidrar avsevärt till att skapa varumärkeslojalitet.

Men samtidigt bör ditt Instagram-flöde spegla syftet och bilden av ditt företag (och varumärke) eftersom det kommer att skapa enhetlighet.

Spela med GIF:erna, lägg till musik i dina berättelser, nämn personer, lägg till hashtags, etc.

Några av de nya Stories-funktionerna kan hjälpa till att böja bron mellan dig och din publik, och en av dem är definitivt enkätfunktionen.

Människor har blivit allt tröttare på det hårda försäljningssättet, så det är viktigare än någonsin att skräddarsy meddelanden efter deras behov och intressen.

Och det enkla sättet att göra det är att helt enkelt fråga dem, med hjälp av omröstningar. Be om åsikter genom att ställa tydliga och raka frågor.

Detta kan hjälpa dig att förbättra produkter, samtidigt som din publik känner sig direkt kopplad till ditt företag.

10. Var medveten om dina mest engagerande Instagram-inlägg

Kontrollera alltid data för att se vilken typ av Instagram-innehåll som är mest intressant för din publik.

Att gå tillbaka för att kontrollera dina analysverktyg och hitta kopplingar mellan dina mest framgångsrika inlägg är också ett enkelt sätt att ta reda på vad dina följare gillar.

Engagemang är kung på Instagram, så dra nytta av att ha en följare som kan peka i rätt riktning.

Kontrollera dina inläggs data med en free rättegång!

Slutgiltiga tankar

Slutligen, tänk utanför boxen! Tveka inte att testa nya saker, men var uppmärksam och medveten om din publiks behov.

Nyhetsflödesalgoritmen för alla sociala medieplattformar förändras hela tiden. Så det som fungerade för dig förra veckan kommer förmodligen inte att fungera för dig nästa vecka. Se till att du är uppdaterad.

Du måste tänka på vissa saker, till exempel varumärkesinnehåll, bilder av högsta kvalitet, användargenererat innehåll, vänliga och engagerande inlägg och populära ämnen.

Guiden som nämns ovan kommer säkerligen att hjälpa till att göra din Instagram-marknadsföringsstrategi framgångsrik.

Relaterade artiklar

 1. Hur man mäter din Instagram-marknadsföringsframgång
 2. 12 steg för att öka Instagram-engagemanget 2020
 3. 11 Instagram marknadsföringstrender att följa under 2022