Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Instagram lanserar “Remix” för Reels

Instagrams nya Remix-funktion låter kreatörer samarbeta på sina hjul för att skapa tillsammans med vad andra laddar upp.

Instagram kryddar Reels med en helt ny funktion för att få folk att dela och prata om andra Reels ännu mer. Med Remix kommer användare att kunna ta rullarna som de hittar och lägga till sin egen rulle bredvid den för att bygga vidare på den eller lägga till sin egen voiceover.

Användare kommer att kunna reagera på Reels med sina egna video- och röstreaktioner, eller fånga en video som matchar originalet, och mycket mer lägga sin egen kreativa energi till original Reels. Ljudverktygen låter användare lägga till en fullständig voiceover på Remix eller till och med spela in ett instrument för att spela över originalet. Kreatörer kan styra nivåerna mellan sitt ljud och originalet för att få saker rätt. Ja precis, perfekt för att samarbeta på en a cappella-version av en havsshanty.

Introduktionen av Reels introducerar också en funktion för kreatörer att inaktivera eller aktivera om de vill tillåta att deras Reels remixas. För rullar som laddats upp före den 31 mars måste användare gå till sin rulle, trycka på menyn med tre punkter och välja “Aktivera remixing”. På samma sätt för andra videor kan användare göra samma sak för att inaktivera remix på aktiverade hjul.

Uppdatering av Instagram Reels ljudbibliotek

Instagram har också uppdaterat sitt ljudbibliotek för att göra det bättre för kreatörer att leta efter spår. När användare nu söker efter och bläddrar igenom spår, kommer användare att kunna välja en ny musiknot bredvid spår. Detta tar dem till en ljudsida för låten som visar annat innehåll som skapats med det spåret.

Detta kommer att hjälpa till att uppmuntra kreatörer att samarbeta om remixer men hjälper också till att se vilka låtar som är trendiga och hur människor engagerar sig i musik på Instagram Reels.

Som om den nyheten inte vore nog lanserar Instagram också sin kompletta svit med musikprodukter i Vietnam. Vietnamesiska användare kommer nu att kunna lägga till musik till sina berättelser för att soundtracka deras ögonblick samt ta del av rullarna som sprids över världen.

Facebooks Music Label Partnerships-chef för Europa, Mellanöstern och Afrika, Katie Tetley skrev: “Vi är glada över att göra det möjligt för människor att inkludera musik i de ögonblick de delar på våra plattformar, och är glada över att stödja lokala samhällen när fansen uttrycker sig själva på meningsfulla sätt genom musik.”