Inkluderar Instagrams senaste uppdatering skärmdumpsaviseringar? Här är vad vi vet

Oavsett om det smyger sig på en crush eller skvallrar till en vän genom att ta en snabb Instagram-skärmdump — vi har alla gjort det. Att skärmbilda ett inlägg, en kontroversiell Instagram-berättelse eller en DM är en av de mest universella Instagram-metoderna (du får trots allt inte konfidentiella skärmdumpsfunktioner på Snapchat), eftersom skärmdumpaviseringar – förutom i Instagrams DM Vanish Mode – inte gör det existera. Vissa Instagram-användare har dock uttryckt något annat på Twitter, efter Instagrams senaste appuppdatering från december 2021. “Instagram släpper en funktion som visar vem som har skärmdumpat dina inlägg. Oh boy”, twittrade en användare, medan en annan skrev: “Ni visste inte att Instagram skickar skärmdumpaviseringar?”

Du kan vara säker på att Instagram-skärmdumpaviseringar än så länge bara verkar vara ett rykte. Instagram testade kort Story-skärmdumpar under 2018, men tog snabbt bort funktionen och har inte tagit tillbaka den sedan dess. (POPSUGAR kontaktade Instagram för en kommentar om huruvida detta fortfarande är fallet eller inte och kommer att uppdatera den här artikeln så snart vi hör tillbaka.) Så du kan känna dig ganska säker på att din senaste skärmdump aldrig skickades som ett meddelande. Puh.

För att vara extra tydlig, innehåller Instagrams appuppdatering från december 2021 inte skärmdumpsaviseringar?

Såvida du inte skickar ett direktmeddelande till någon i Vanish Mode på Instagram, existerar inte skärmdumpaviseringar för närvarande. Om någon har tagit skärmdump av något i Vanish Mode, meddelas den andra användaren. Annars, om det är en Instagram Story, ett vanligt DM som inte är i Vanish Mode, eller ett Instagram-inlägg, kommer användaren inte att få ett skärmdumpmeddelande.

Vilka funktioner inkluderar Instagrams uppdatering från december 2021?

Efter uppdateringen från december 2021, enligt tweets från @InstagramComms, Instagrams officiella kommunikationskonto, testar appen en “Favoriter”-funktion, som skulle tillåta användare att justera ordningsinläggen som visas i deras flöden, inklusive att ta tillbaka Instagrams kronologiska flöde alternativ. “Vi vill att människor ska ha meningsfull kontroll över sin upplevelse”, skrev Instagram. “Vi har experimenterat med Favoriter, ett sätt för dig att bestämma vems inlägg du vill se högre upp, och vi arbetar på ett annat alternativ för att se inlägg från personer du följer i kronologisk ordning.” Appen klargjorde att den inte kommer att göra ett kronologiskt Instagram-flöde till det enda valet. Snarare syftar det till att ge Instagram-användare fler alternativ för att anpassa sina flöden. “Du kan förvänta dig mer om detta i början av nästa år!”

Andra decemberuppdateringar av Instagrams app inkluderar dess 2021 Playback-funktion, som tillåter användare att kompilera en Instagram Story med upp till 10 av deras favorit Instagram Stories publicerade under 2021. Appen har också introducerat en “Take a Break”-funktion, ett verktyg som syftar till att påminna användarna om att ta en paus från appen efter att de har scrollat ​​ett tag.

Jag vet inte om dig, men ett kronologiskt flöde låter bra för mig! Medan vi väntar på den här lockande funktionen (som kanske bara rullas ut till specifika användare för tillfället) kommer vi att ta skärmdumpar. Må vi alla hoppas att skärmdumpaviseringar aldrig existerar.

Relaterade Artiklar

Back to top button