Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ingenting Telefon (2) Recension: En premium efterföljare till Telefon (1)

Londonbaserade Nothing lanserade Nothing Phone (2), företagets andra smartphone, som efterföljare till Phone (1) förra veckan. Den har fortfarande den unika transparenta designen med LED-lampor på baksidan, men designen har justerats och Glyph-funktionerna har förbättrats. Den har en större FHD+ 120Hz LTPO AMOLED-skärm, Snapdragon 8+ Gen 1 SoC och kommer även med ett lite större batteri.

Priset på telefonen har också höjts sedan den går över till en premiumkategori. Är detta värt priset? Låt oss dyka in i recensionen för att ta reda på det.

Boxens innehåll

 • Ingenting Telefon (2) 12GB + 512GB i mörkgrå färg
 • USB Type-C till C-kabel
 • SIM Ejector verktyg
 • Användarmanual och garantiinformation
Display, hårdvara och design

Från och med skärmen har Nothing Phone (2) en 6,7-tums Full HD+ flexibel OLED-skärm med en pixelupplösning på 2412 x 1080 pixlar, 20:9 bildförhållande och en pixeltäthet på cirka 394 PPI. Skärmen är ljusstark, tack vare 500 nits (typiskt), 1600 nits toppljusstyrka, som är aktiverat när du tittar på HDR-innehåll.

Telefonen har en 1-120Hz uppdateringsfrekvens som kan växla mellan 10Hz, 60Hz, 90Hz och 120Hz beroende på innehållet, och den går även ner till 1Hz när alltid på displayen är aktiverad. Den har 240Hz touch samplingsfrekvens. När den är aktiverad erbjuder den en smörig smidig användarupplevelse, särskilt när du bläddrar genom användargränssnittet och när du spelar. Den har även HDR 10+-stöd, vilket fungerar för YouTube.

Under visningsalternativen finns det olika alternativ för att justera färger baserat på dina önskemål. Det finns också ett nattljusalternativ som låter dig minska displayens blåljus, så att det inte orsakar ansträngning i ögonen när du läser på natten. Det finns mörkt läge, liknande andra Android-telefoner. Den har ett visningsalternativ som alltid är på, men det erbjuder inte mycket anpassning och liknar Pixel. Den har inte MEMC eller DC Dimming alternativ. Telefonen kommer med Corning Gorilla Glass-skydd.

Telefonen har ett litet hål i mitten som rymmer en 32-megapixelkamera, jämfört med 16-megapixel i telefonen (1). Ovanför displayen finns en hörsnäcka i överkanten som även fungerar som en sekundär högtalare.

Telefonen har en optisk fingeravtrycksläsare på skärmen. Den lilla ramen under skärmen är enhetlig på sidorna och upptill, liknande telefonen (1). Även om bottenramen är minimal är sidoramarna tjockare jämfört med vissa mellanklasstelefoner.

När det gäller knappplaceringarna finns strömknappen på höger sida och volymknapparna på vänster sida. Dubbla SIM-kortplats, primärmikrofon, USB Type-C-port och högtalargrillen finns på undersidan. Den sekundära mikrofonen är på toppen. Eftersom sidorna har en 100% återvunnen aluminium, och det drar inte till sig fingeravtryck.

Över 80 % av plastdelarna är gjorda av återvunnet och biobaserade material. Telefonen har 100 % återvunnet tenn som används på 9 kretskort, 100 % återvunnet kopparfolie som används för huvudkortet och över 90 % återvunnet stål som används för alla 28 stålstämplingsdelar, säger företaget. Den har ett SGS-certifierat koldioxidavtryck på 53,45 kg, över 5 kg lägre än telefonen (1).

Telefonen har fortfarande en transparent baksida med en unik design. Den har Corning Gorilla Glass-skydd på baksidan också. Ändå skulle jag rekommendera dig att använda ett fodral för att skydda ryggen eftersom baksidan är hal.

Telefonens främsta höjdpunkt är Glyph Interface, som nu har 33 adresserbara LED-belysningszoner, jämfört med 12 i telefonen (1). Mittdelen har 6 separationer och bara den övre högra delen har 16 anpassningsbara belysningszoner.

Förutom mörkgrå kommer telefonen även i vit färg. Telefonen är bara 8,6 mm tjock och väger 201,2 gram eftersom den har en enorm skärm och en baksida i glas. Telefonen har IP54-klassificeringar för stänkbeständighet jämfört med IP53 i telefonen (1), så den har små spill eller lätt regn, men du kan inte sänka den i vatten. Önskar att företaget hade erbjudit IP67 eller IP68 betyg för vattentäthet.

Kamera
 • 50 MP huvudkamera med f/1,88 bländare, 1/1,56 tum Sony IMX890-sensor, OIS
 • 50 MP 114° ultrabred kamera med Samsung JN1-sensor, f/2.2 bländare, 4 cm makroalternativ
 • 32 MP främre kamera med Sony IMX615 sensor f/2.4 bländare

Kamerans användargränssnitt har sett en förändring, med fler alternativ, men det ser fortfarande enkelt ut. Det finns alternativ för Slo-mo, Video, Foto, Porträtt och fler alternativ som har time-lapse, pano, makro och expertläge. Expertläget är proffsläget, som låter dig justera vitbalans, fokus, slutartid (1/12000s till 32 sekunder), ISO (50 till 3200) och möjlighet att välja huvudobjektiv och ultravidvinkelobjektiv. Det finns också RAW-alternativ.

När det gäller bildkvaliteten kom dagsljusbilder bra ut med bra dynamiskt omfång och bilderna ser naturliga ut. Efter pixel binning-teknik får du 12,5 MP-utgång från huvudkamerorna och ultravida kameror. HDR-bilder är bättre med förbättrat dynamiskt omfång. 50 MP vidvinkelbilder är bra, och färgerna är lika bra som huvudkameran.

Det ultravida makroalternativet är bra, men du kan inte gå för nära eftersom det bara stöder upp till 4 cm, så det är bättre att ta närbilder i 2X. Den främre kameran på 32 MP är en bra förbättring från 16 MP i telefonen (1), och du får full 32 MP-utgång. Kantdetektering i stående är bra. Lågljuskameraprestanda är bra från både huvudkamerorna och ultravida kameror, och det automatiska nattläget hjälper till att hålla bruset lågt

Kolla in kameraexemplen.

Du kan kolla in den kompletta uppsättningen med kameraprover här.

Den kan spela in videor i 4k-upplösning med 60 fps från både huvudkameror och ultravida kameror. Den har även slow motion 4K vid 120 fps och 1080p vid upp till 480 fps. OIS i huvudkameran gör sitt jobb. Videokvaliteten från huvudkameran är lysande och bra med ultrabred kamera, men det finns en viss geléeffekt vid panorering när du använder HDR-video som är begränsad till 4K 30 fps.

Alternativet åtgärdsläge låter dig hålla telefonen stadig när du rör på dig och arbetar tillsammans med EIS och EIS och OIS, men detta är begränsat till 1080p 60 fps. Den främre kameran kan spela in videor i 1080p med upp till 60fps. Förutom LED-blixten kan du även använda Glyph LED-lamporna för både foton och videor, och det finns även en möjlighet att aktivera den röda LED-indikatorn på baksidan vid inspelning av video.

Kolla in videoexemplen

Programvara, UI och appar

Nothing Phone (2) kör Android 13 ur förpackningen, med Nothing OS 2.0 ovanpå. Den har Android-säkerhetspatch från juni 2023. Företaget har lovat 3 Android OS-uppdateringar och 4 års säkerhetskorrigeringar varannan månad, samma som telefonen (1). Bortsett från typsnitten och användargränssnittet ger det en standard Android-upplevelse utan bloatware.

Inget OS 2.0 lägger till låter dig anpassa rutnätsdesign, widgetstorlek och färgteman, och har nya mapplayouter och illustrerade omslag. Det finns även nya tapeter och en ny monokrom ikonpaket. Du kan kontrollera tredjepartsprodukter från telefonens (1) snabbinställningar lika enkelt, som Tesla, och det finns stöd för Airpods.

Av 12 GB LPDDR5 RAM får du 11 GB användbart RAM, och cirka 5 GB RAM är free när standardappar körs i bakgrunden. Den har inte minnesförlängning eller virtuellt RAM. Av 512 GB får du cirka 463 GB free lagring. Den har UFS 3.1-lagring och vi fick sekventiella läshastigheter på 1842,92 MB/s. Förutom Google-apparna har den inga appar från tredje part.

Glyf-gränssnitt

Glyph-gränssnittet är mer anpassningsbart i telefonen (2), tack vare mer anpassningsbara belysningszoner. Det finns en glyfkompositör för att skapa anpassade ringsignaler.

Använd fall av Glyph LED
 • Volymindikator: Lamporna längst upp till höger indikerar när du ökar eller minskar volymen
 • Timer: Lamporna längst upp till höger justeras efter timerns nedräkning
 • Tredjepartsintegration: Lamporna längst upp till höger fungerar som en förloppsindikator för att indikera tiden innan Uber-hytten eller maten (kommer snart till Zomato) når dig
 • Viktiga glyph-aviseringar: När utvalda kontakter eller appar skickar ett meddelande till dig kommer ett ljus att lysa konstant tills du har öppnat det.

Den har fortfarande Glyph-funktionerna som introducerades med telefonen (1)

 • Flip to Glyph-funktionen tänder lysdioderna för meddelanden och samtalsaviseringar när du lägger telefonen med framsidan nedåt
 • Lampan i mitten tänds när du laddar trådlöst eller omvänd trådlös laddning av dina tillbehör
 • När du ansluter den trådbundna laddaren lyser de nedre lysdioderna för att fungera som en laddningsförloppsindikator. Den stängs av efter några sekunder för att spara på batteriet, men den tänds igen när du rör eller vickar på telefonen.
 • Glyfsvar när Google Assistant utlöses genom att säga “Hey Google” eller “Ok Google”
Fingeravtryckssensor och ansiktsupplåsning

Telefonen har en in-display optisk fingeravtryckssensor som omedelbart låser upp telefonen bara genom att hålla fingret på sensorn. Du får inga animationsalternativ. Telefonen har även ansiktsupplåsning som kan låsa upp telefonen på några sekunder, men den är inte lika säker som fingeravtryck.

Musikspelare och multimedia

YouTube Music är standardmusikspelaren. Den har inte Dolby Atmos eller några andra anpassade ljudfunktioner. Ljudet genom stereohögtalarna är bra och högt och är bättre än telefonen (1). Ljudet via hörlurarna är också bra. Denna har Widevine L1 så att du kan spela upp HD-innehåll på Amazon Prime Video, Netflix och andra streamingappar. Du får dock inte HDR-uppspelning på Netflix.

Dubbla SIM-kort och anslutningsmöjligheter

Den har den vanliga uppsättningen anslutningsfunktioner som 5G med stöd för n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n28, n30, n38, n40, n41, n66, n71, n75, n78-band, dubbla 4G VoLTE, Wi-Fi 6 802.11 ax (2,4 + 5GHz), Bluetooth 5.3, GPS + GLONASS och NFC-stöd. Den har även USB OTG-stöd. Telefonen har också operatörsaggregation. Vi stötte inte på några samtalsdroppar och hörlursvolymen är bra, även om den finns på överkanten.

Nothing Phone 2:s kropps-SAR är 0,98 W/Kg och huvud-SAR är på 1,20/Kg, vilket är mindre än Phone (1), men det är högre än vissa mellanklasstelefoner, men det ligger långt under gränsen i Indien, vilket är 1,6 W/kg (över 1 g).

Prestanda och benchmarks

Detta är en av de första telefonerna i prisklassen som använder Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. Denna har en underklockad prime kärna. Den har 1 x Kryo Prime CPU (Arm Cortex-X2-baserad) på upp till 3 GHz, samma som 8 Gen 1, samtidigt som den behåller 3 x Kryo Performance CPU:er (A710-baserad) på upp till 2,50 GHz, 4x Kryo Efficiency CPU:er (A510-baserad) vid upp till 1,80 GHz.

Tack vare nya TSMC:s 4nm tillverkningsprocessor utlovar detta 30% effektminskning i CPU. Detta ger också 10 % snabbare GPU-prestanda. Telefonen har vätskekylning med ångkammare, vilket avslöjades i rivningen, men företaget har avslöjat storleken på kammaren.

Vi stötte inte på några problem eller ramfall i de grafikintensiva spelen som COD, BGMI och Genshin Impact. Den nådde maximala 41ºC i våra tester inomhus i Wi-Fi, men detta kan variera utomhus i 4G eller 5G. Företaget säger inga detaljer om kylning, men rivningen avslöjade att den har ångkammarkylning.

I likhet med Pixel-telefonerna finns det spelläge och spelöversikt. Kolla in några syntetiska benchmarkpoäng nedan.

Som du kan se visar den liknande resultat som de andra Snapdragon 8+ Gen 1-drivna telefonerna.

Batteri-liv

När det gäller batteritiden har telefonen ett 4700mAh (typiskt) inbyggt batteri, något större än 4500mAh i telefonen (1). Tack vare optimeringen håller den i en dag även vid tung användning på 5G. Med minimal användning på Wi-Fi bör den hålla i 2 dagar. Jag fick 7 timmars skärm i tid med över en dags användning, med blandad användning av mestadels Wi-Fi och tillfällig 5G-användning i 120Hz. Detta är bättre än 6 timmar med telefonen (1).

Med 45W snabbladdning kan den ladda från 0 till 50 % på cirka 25 minuter och upp till 100 % på cirka 1 timme med laddningen. Den använder fortfarande 45W PPS/PD3.0 snabbladdaren som företaget sålde under lanseringen av telefonen (1), och säger att den kan ladda telefonen fullt på 55 minuter. Du måste dock spendera Rs. 2 499 för laddaren. Jag provade Samsungs 25W PPS-laddare, som tog cirka 15 minuter längre tid att ladda telefonen.

Telefonen fortfarande 15W trådlös laddning och 5W omvänd trådlös laddning, samma som telefonen (1).

Slutsats

Till ett utgångspris av Rs. 44 999, Nothing Phone (2) är en förfinad och förbättrad efterföljare till Phone (1) som är mer premium. Det kanske inte är den prisvärda telefonen när det kommer till SoC jämfört med andra telefoner i sortimentet, men LTPO-skärmen, förbättrade dubbla 50 MP-kameror och en mer förfinad mjukvaruupplevelse är imponerande.

Glyph-gränssnittet har också förbättrats. Om du har budgeten och behöver en unik telefon med unik design och funktioner är detta ett bra val. Önskar att telefonen hade IP67 eller IP68 klassificering.

Alternativ

iQOO Neo 7 Pro och OnePlus 11R är bra alternativ med samma Snapdragon 8+ Gen 1 SoC till ett billigare pris.

Prissättning och tillgänglighet

Nothing Phone (2) kostar Rs. 44 999 för 8GB + 128GB, Rs. 49 999 för 12GB + 256GB-modellen och 12GB + 512GB-modellen kostar Rs. 54 999. Det finns en omedelbar rabatt på Rs. 3000 på Axis- och HDFC-debet- och kreditkortsanvändare och extra rabatt för köpare av förbeställpass under en begränsad period.

Den kommer att börja säljas i Indien fredagen den 21 juli kl. 12.00 och framåt via Flipkart och utvalda butiker.

Fördelar

 • Attraktiv design och solid byggkvalitet
 • 120Hz LTPO AMOLED-skärm är lysande
 • Jämn prestanda
 • Lång batteritid, snabb laddning och trådlös laddning
 • Bra kameror
 • 3 år Android-uppdateringar och 4 år av säkerhetsuppdateringar

Nackdelar

 • Inga IP67/68-klassificeringar för damm- och vattenbeständighet
 • Ingen laddare i kartongen