Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ingenting Phone 2 får iMessage-stöd på Android, med mer att komma

Varför det är viktigt: Apples vägran att göra iMessage kompatibel med icke-Apple-enheter har länge frustrerat Google, Meta, telekomleverantörer och många användare. Ingenting påstår sig ha hittat en lösning, vilket gör sin senaste telefon till den första icke-Apple-produkten som skickar krypterade meddelanden till iPhone-användare. Det stöder inte alla iMessages-funktioner ännu, men företaget jobbar på det.

Ingenting Telefonägare (2) i USA, Kanada, Storbritannien och EU kan nu prova en ny tjänst som gör det möjligt för Android-telefonen att skicka meddelanden med kryptering och andra avancerade funktioner till iMessage-användare på Apple-enheter. Ingenting verkar ha betagen en barriär som Google, Meta och andra företag försöker bekämpa i domstol.

Användare i deltagande regioner kan komma åt den nya tjänsten, kallad Nothing Chat, genom registrerar dig för beta och logga in med ett Apple-ID. Meddelanden som skickas från appen visas som blå bubblor på Apple-enheter och stöder end-to-end-kryptering, gruppchattar, indikatorer som visar när någon skriver, högupplöst mediadelning och röstanteckningar, med läskvitton och reaktioner som kommer inom kort. Nothing Chat kommer också så småningom att bli tillgängligt i andra regioner.

Android- och webbchattföretaget Sunbird stod för backend för projektet. Ingenting garanterar användarna att dess partners servrar aldrig lagrar meddelanden eller Apple-referenser och att meddelanden endast kan återställas på slutenheter. Dessutom raderas Sunbird-konton efter två veckors inaktivitet.

Kontroversen som Inget tar upp härrör från hur texter från Android-telefoner visas på Apple-enheter som gröna bubblor och saknar avancerad funktionalitet som kryptering, läskvitton, gruppchattar och mer. Detta beror på att Apple begränsar sin meddelandetjänst, iMessage, till iPhones, iPads och Macs, medan meddelanden från andra enheter återgår till SMS eller MMS.

Samtidigt använder Google Messages, WhatsApp och Facebook Messenger en funktion som liknar iMessage på Android-, Apple- och Windows-enheter. Google, Meta och flera telekomföretag har krävt att Apple ska inkludera RCS-stöd i iMessage eller på annat sätt göra tjänsten kompatibel med Android.

Cupertino-jätten har tidigare erkänt att att hålla sin meddelandetjänst exklusiv för sin hårdvara låser användarna i sitt ekosystem, men Google och flera europeiska telekomleverantörer vill att EU ska tillämpa sin nya Digital Markets Act för att tvinga Apple att öppna upp. EU:s tillsynsmyndigheter överväger om de ska tillämpa de nya interoperabilitetsbestämmelserna på iMessages.

Det är oklart hur Apple kommer att reagera på ett externt företag som tillhandahåller fullfjädrad interaktion mellan Android- och iOS-telefoner. Ingentings vd Carl Pei förväntar sig ett svar från Apple men angav inte sin oro.