Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ingen Bourne för mig

Jag kunde inte komma ut för att se Bourne Supremacy, och la till den filmen till listan över saker jag ville se men inte har sett ännu:

Kill Bill vol 2
Manchurisk kandidat
Jag robot
och Fahrenheit 9/11

Jag såg nyligen Michael Moores andra film, Bowling for Columbine. Jag gick faktiskt in på att se filmen med några mycket låga förväntningar, med tanke på mängden kritik och brister som hade påpekats i Bowlings produktion sedan den släpptes. Jag kom bort från filmen med en mycket annorlunda upplevelse; för mig såg jag inte filmen som en kritik av vapenkontroll eller vapenägande, det största budskapet till mig var ett som jag har upprepat ett bra tag: en kritik av massmedia.

Att läsa saker som Ted Turners syn på stora medier ytterligare illustrera problemen med massmedia idag. Jag är angelägen om att se Fahrenheit 9/11, inte för att jag tror att vår utrikespolitik har försämrats otroligt, utan för att jag skulle vilja se hur mycket Moore tar media till uppgift om anledningarna till att vi är där vi är idag. Tyvärr får massorna fortfarande inte lära sig exakt varför saker och ting är som de är, istället anses det vara mycket viktigare att rapportera om vaga terrorvarningar, den dagliga dödssiffran i Irak, etc… Jag är allt för att rapportera alla dåliga grejer tillsammans med de goda i världen, men jag tror att en enorm plikt för media också är att utbilda, att verkligen informera och inte bara att driva upp betyg. Jag tillbringade mitt mellanstadium och gymnasiet med att lära mig mer än jag ville veta om europeisk historia gång på gång, men aldrig riktigt förstå Mellanöstern och hur det kom till. Det var inte förrän jag fattade beslutet att ta en kurs om det på college började jag förstå ursprunget till varför den delen av världen är i en sådan röra på många sätt. Tyvärr är det allt för lätt att hata och lite mindre lätt att lära sig först, vilket definitivt inte hjälper situationen alls.

Jag har en Macdate på gång idag, jag kände ett behov av att skriva lite innan jag gick och la mig, men det är därifrån det här inlägget kom 🙂

Godnatt gott folk.