Inga Android L Beta -uppdateringar kommer fram till officiell release

0 Shares

Förra månaden vid det årliga Google I/O Developer -evenemanget fick Android -användare och utvecklare tidigt en titt på nästa version av Android för första gången på över tre år. Inte bara visade Google upp vad som kommer i Android L -utgåvan senare i år, men de släppte till och med en tidig Android L -betaversion för utvecklare.

Detta är första gången som Google tillåter användare eller utvecklare att betatesta en version av Android innan de faktiskt släpps för allmänheten. Med detta sagt har vi dåliga nyheter eftersom det ser ut som att Google inte kommer att utfärda några programuppdateringar till Android L eller släppa en Android L -förhandsvisning 2.0 med buggfixar eller ytterligare ändringar.

Läs: 5 dolda Android L -funktioner och tips

Apples kommande iOS 8 -utgåva kommer att debutera på den nya iPhone 6, men Apple har varit upptagen med att låta utvecklare testa det i flera månader och har till och med drivit ut flera ändringar och nya versioner till iOS 8 -beta. Om Android -användare förväntade sig att Google skulle göra samma sak med Android L, kommer det inte att hända enligt några nya rapporter.

Android L på Android 4.4.4

Betatestningsprogram har en viss risk, och Google nämner det till och med själv på nedladdningssidorna för Android L -förhandsgranskning. Med tanke på att denna version av Android bara är en förhandsgranskning och inte är avsedd att användas dagligen av genomsnittliga användare. Vissa funktioner eller funktioner kanske inte fungerar korrekt, och det är bara ett tidigt utseende och förhandsgranskning som ger utvecklare mer tid att bygga och uppdatera appar för plattformen.

Detta är ett liknande tillvägagångssätt för vad vi har sett Apple göra tidigare, men som vi nämnde ovan kommer Google tydligen inte att göra ändringar och förbättra Android L beta -upplevelsen med tiden. Många användare och utvecklare förväntade sig att en Android L beta 2, eller till och med en nyare version av Android L skulle släppas för Nexus 4, eller till och med Nexus 10. För närvarande är Android L -versionen endast tillgänglig för Nexus 5 och 2013 Nexus 7 . Tja, officiellt åtminstone.

Den här veckan bekräftade en Google -utvecklare praktiskt taget att det inte kommer en uppdatering till Android L som släpps för allmänheten. Det betyder att den begränsade förhandsversionen och betaversionen av Android L som är tillgänglig nu är det enda alternativet, och vi kommer inte att se något nytt förrän Android 4.5 eller 5.0 Lollipop (eller vad Google kallar det) faktiskt debuterar senare i höst.

På frågan om en uppdatering om det skulle vara veckovis, månadsvis eller bara en uppdatering av Android L -betaversionen skulle släppas, svarade Googles egen Rich Hyndman och sa i princip nej. Vi kan förvänta oss några extrafunktioner, som 64-bitarsemulatorn med tanke på att Android L kommer att vara ett 64-bitars operativsystem, men det kommer inga nya bilder eller uppdateringar.

Läs: Android L Beta Preview Hands-on

Som det ser ut nu stöds endast två enheter officiellt och kan köra den nya Android L -versionen. De är Nexus 5 och 2013 Nexus 7 som nämnts ovan. Detta är inte den bästa åtgärden när det gäller att testa appar, spel och funktioner för det stora utbudet av Android -smartphones och surfplattor, men det är allt som för närvarande erbjuds av Google.

Android L förväntas debutera senare i höst på Nexus 8 eller Nexus 9 -surfplattan, möjligen en ny Nexus 6 -smartphone, och kommer att skickas till alla nuvarande Nexus -smartphones och surfplattor som finns tillgängliga idag. Android 4.4 KitKat släpptes i november 2013, och om tidigare versioner är någon indikation tittar vi på ett slutet av oktober eller början av november utgivningsdatum för Android L.

Om inte Google bestämmer sig för att ändra hur de kommer att förhålla sig till Android L -utgåvan och tidiga förhandsgranskning av utvecklare, kommer vi inte att se något annat om Android 4.5 eller 5.0 “L release” förrän det faktiskt meddelas och släpps. Om du hoppades på en andra version med fler funktioner, ytterligare materialdesignuppdateringar och ändringar eller till och med buggfixar, vänta inte eftersom de kanske inte kommer fram till konsumentlanseringen senare i höst.

0 Shares