Indiska smartphoneleveranser ökade med 87 % på årsbasis under andra kvartalet 2021; realme tar om OPPO: Canalys

Den indiska smartphonemarknaden såg 32,4 miljoner enhetsleveranser under Q2 2021, en ökning med 87 % jämfört med Q2 2020 på grund av Q2 2020:s två månader långa avstängning, men den föll med 13 % mellan Q1 och Q2 2021 på grund av den andra vågen av covid-19, som kvävde efterfrågan.

Xiaomi levererade 9,5 miljoner enheter och hade en andel på 29 % och hade en tillväxt på 77 % på årsbasis på grund av stark försäljning av Redmi Note 10-serien. Samsung stannade på andra plats, levererade 5,5 miljoner enheter för en andel på 17 % och hade en tillväxt på 87 % på årsbasis. Vivo kom på tredje plats med 5,4 miljoner levererade enheter och 45 % tillväxt på årsbasis. realme gick om OPPO för fjärde plats med 15% andel, skickade 4,9 miljoner enheter mot OPPO:s 3,8 miljoner. realme såg en tillväxt på 181 % på årsbasis, tack vare stark försäljning av narzo 30-serien.

Canalys-analytikern Sanyam Chaurasia förväntar sig att Indien kommer att återhämta sig under andra halvan av 2021, med hjälp av accelererade vaccinationer, såväl som varumärken som utökar marknadsföringsaktiviteter och nya produktsläpp. Men den andra halvan kommer inte att se en ökning i uppdämd efterfrågan som förra året. Hotet om en tredje våg hägrar fortfarande i Indien, men eftersom medborgarnas beteende och industriella verksamheter fortsätter att anpassa sig till pandemiförhållanden, bör dess påverkan vara minimal, tillade han.

Ökande kostnader kommer att vara utmanande, mitt i begränsad tillgång på komponenter, stigande fraktavgifter och en tuff makroekonomisk miljö. På kort sikt kommer leverantörer att bära effekterna av störningar i leveranskedjan och kommer att vara försiktiga när det gäller att höja priserna. Men komponentbristen medför också en annan risk – regional nedprioritering – eftersom varumärken ser till att allokera sina begränsade tillgångar av enheter till mer lukrativa marknader.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button