Indiska regeringen att förbjuda 59 kinesiska appar inklusive TikTok permanent; TikTok minskar arbetskraften i Indien

0 Shares

Tick ​​tack

Tillbaka i juni förra Äret tillkÀnnagav den indiska regeringen ett förbud mot 59 kinesiska mobilappar inklusive TikTok och Helo som sÀger att de pÄverkar Indiens suverÀnitet och integritet, försvar av Indien, statens sÀkerhet och allmÀn ordning. Nu finns det rapporter som sÀger att ministeriet för elektronik och informationsteknik (MeitY) har skickat nytt meddelande till dessa appar förra veckan dÀr de sÀger att deras svar och förtydliganden efter förbudet befanns vara otillrÀckliga, sÄ det tillfÀlliga blocket har nu gjorts permanent .

I de andra nyheterna bekrÀftade TikTok idag att det kommer att minska sitt India-team som kommer att pÄverka alla anstÀllda i Indien och utforskar alla vÀgar för en eventuell comeback. Detta har bekrÀftats av Tiktoks globala tillfÀlliga chef Vanessa Pappas och vice president för globala affÀrslösningar Blake Chandlee. Cheferna uttryckte osÀkerhet om företagets comeback till Indien men uttryckte hopp om att göra det i tider som kommer.

Företaget sa att det har arbetat stadigt för att följa Indiens regeringsorder som utfÀrdades den 29 juni 2020 och strÀvar stÀndigt efter att göra sina appar i enlighet med lokala lagar och förordningar.

I ett uttalande sa företaget:

Vi har gjort vÄrt bÀsta sedan dess för att ta itu med deras (indiska regeringens) oro. Det Àr dÀrför en besvikelse att vi under de pÄföljande sju mÄnaderna, trots vÄra anstrÀngningar, inte har fÄtt en tydlig riktning om hur och nÀr vÄra appar kan ÄterstÀllas. Det Àr djupt beklagande att efter att ha stött vÄra över 2000 anstÀllda i Indien i mer Àn ett halvt Är har vi inget annat val Àn att minska storleken pÄ vÄr personalstyrka.

Vi ser fram emot att fÄ möjlighet att starta om TikTok och stödja hundratals miljoner anvÀndare, artister, berÀttare, lÀrare och artister i Indien.

KĂ€lla 1, 2

0 Shares