Indien förbjuder Mi Browser Pro på grund av datasäkerhetsproblem

0 Shares

XiaomiKälla: Flickr

Indiens regering har gunnit för kinesiska appar ända sedan Indo-Kina-konflikten i Ladakh-regionen. Sedan dess har den indiska regeringen förbjudit 59 kinesiska appar följt av 47 fler appar. Idag har Modi-regeringen slog ett förbud mot Xiaomis Mi Browser Pro-app i landet. Regeringen pekar på dataskydd och säkerhetsfrågor som en anledning till detta förbud.

Det här är inte första gången när en Xiaomi-app har förbjudits på grund av datasäkerhetsproblemet. Tillbaka den 29 juni förbjöd regeringen 59 appar inklusive Xiaomis Mi Community-app.

L√ĄS OCH: Xiaomi tar med sig Mi TV Stick till Indien till 2799 INR

Om du är en Xiaomi-smartphoneägare och är orolig för den förinstallerade Mi Browser på din telefon behöver du inte oroa dig. Den förbjudna Mi Brower Pro och förinstallerade Mi Brower är olika appar. För närvarande har den förinstallerade Mi Brower på din telefon inte förbjudits av regeringen.

L√ĄS OCH: OnePlus Nord – Anledningar att k√∂pa och inte k√∂pa

Vilken påverkan kommer detta förbud mot Xiaomi? Tja, den största påverkan det kan ha på Xiaomi är att det skulle dämpa varumärkets image. Förbudet kan mycket väl vara tillfälligt eftersom Xiaomi sannolikt kommer att samarbeta med myndigheterna för att ta itu med deras farhågor.

Bortsett från varumärkets image kommer Xiaomi sannolikt att drabbas av intäkter från mervärdestjänster som är beroende av Mi Brower Pro och Mi Community och andra liknande appar. Xiaomi tjänar miljoner på sådana mervärdestjänster.

0 Shares