Indian Railways nya Android -app lanserades; Siktar lÀtt pÄ e-biljetter, förbÀttring av e-sÀkerhet

0 Shares

JÀrnvÀgsminister Suresh Prabhu presenterade den nya mobilapplikationen för passagerare som heter IRCTC Rail Connect App idag. Den Android-baserade applikationen syftar till att underlÀtta biljettprocessen genom digitala transaktioner och kommer att ersÀtta den befintliga IRCTC-mobilapplikationen.

“För nĂ€rvarande vĂ€nder e-biljettsystemet till över 10 lakh passagerare dagligen (omfattar 58% av de totala reserverade passagerarna). Och för att öka anvĂ€ndarvĂ€nligheten har en ny Android-baserad mobilapplikation för reserverad bokning IRCTC Rail Connect utvecklats, sĂ€ger Prabhu.

Den nya appen avser ocksÄ att lösa bristerna i den tidigare appen, till exempel brister i data, lÄngsam svarstid samt suboptimala sÀkerhetsnivÄer.

LÀs ocksÄ: Det Àr mer meningsfullt för Xiaomi att lansera Redmi Pro snarare Àn Redmi Note 4 i Indien

Tillsammans med nya och förbÀttrade funktioner skulle Rail Connect-appen ocksÄ integreras med IRCTC e-plÄnbok för att sÀkerstÀlla snabbare och smidigare transaktioner. Det kommer ocksÄ att stödja och vidta lÀmpliga ÄtgÀrder för allmÀnna, damer, Tatkal och Premium-Tatkal kvoter.

Rail Connect App- IRCTC

Prabhu markerade snabbt applikationens funktioner och sa: “Rail Connect har utvecklats för att ge kraften i nĂ€sta generations e-biljettsystem som hög prestanda och förbĂ€ttrad sĂ€kerhet.”

Rail Connect-appen tillgodoser komforten och gör det enklare för dem med funktioner som 24/7 service utan tidsbaserade flikar, enkelt anvÀndargrÀnssnitt och tilldelning av PIN-kod för inloggning för extra sÀkerhet.

Dessutom klargjorde Prabhu att det kommer att tillÄta anvÀndarna att se och/eller avbryta biljetterna som Àr bokade via den gamla appen. NÀr det gÀller transaktioner kommer Rail Connect -appen att tillhandahÄlla betalningsgateway till över 40 banker för sÀkra betalningar via nÀtbank, kredit- eller betalkort och plÄnböcker som Paytm, PayU, Mobikwik.

Appen kommer ocksÄ att vara sammankopplad med IRCTC: s mat- och flygmobilapplikationer för att underlÀtta flygbokningar och matbokning via e-cateringtjÀnster.

NedladdningslÀnk: Android

0 Shares