Inaktivera automatisk Wi-Fi-skanning i Windows 10

0 Shares

Mycket av den tid vi lägger ner på att arbeta med Windows gör vi det anslutet till Internet. Det är därför det Redmond-baserade företaget försöker göra saker mycket enklare för oss så att kopplingen är smidig. Detta är något som sträcker sig till Ethernet-anslutningar och trådlösa anslutningar via Wi-Fi , till exempel.

Inaktivera automatisk Wi-Fi-skanning i Windows 10

Tänk på att själva operativsystemet har sin egen inbyggda funktionalitet för att hantera Wi-Fi-nätverk. Detta är fördelaktigt i de flesta fall, men det rekommenderas inte alltid.

Vad är Wi-Fi auto scan bra för?

På samma sätt vill vi fokusera på en Windows 10 arbetsläge som i sig gör en analys av alla trådlösa anslutningar som omger oss. Det betyder att även när vi väljer ett så fortsätter operativsystemet att söka efter andra alternativ. Det betyder att även om vi har valt att koppla upp vår PC till ett specifikt trådlöst nätverk, oftast det hemma, så stannar inte Windows där.

Och det är att systemet då och av sig själv automatiskt skannar andra trådlösa nätverk inom det räckvidd vi befinner oss inom. Syftet med detta är tydligt, som vanligt, att förbättra användarupplevelsen. Därför kan vi vid denna tidpunkt säga att skanningen av Wi-Fi-nätverk görs för att hjälpa användare att hitta ett trådlöst nätverk med en starkare signal. Men i de flesta fall är detta totalt onödigt, eftersom vi i förväg har bestämt vilken vi ska använda. Som du vet finns alla de som upptäckts med den Wi-Fi-skanningen i motsvarande ikon i Aktivitetsfältet.

återställer wi-fi

Därför kan den här automatiska Wi-Fi-skanningen som vi talar om vid många tillfällen bli till besvär. Mer om det fortsätter under en längre tid, så vi klarar oss utan det.

Hur man inaktiverar sökning efter Wi-Fi-nätverk

Som tur är, som med många andra Windows-automater, är detta något som vi kan lösa på ett enkelt sätt. Vi berättar detta eftersom Microsofts operativsystem har en miljö som låter oss inaktivera denna bakgrunds-Wi-Fi-skanning i Windows 10 för alltid. Faktum är att nedan ska vi visa dig hur du uppnår det på några sekunder och utan behov av avancerad kunskap.

Vad är tjänsten för automatisk WLAN-konfiguration

För allt detta som vi berättar för dig, vad vi faktiskt kommer att göra är att stoppa den automatiska Wi-Fi-skanningen i bakgrunden genom att inaktivera en Windows-tjänst . Det är värt att nämna att den här tjänsten som vi pratar om här är den som gör att Windows kan ansluta eller koppla från ett trådlöst lokalt nätverk eller WLAN. Samtidigt har den också möjlighet att förvandla PC:n till en accesspunkt så att andra enheter och utrustning kan ansluta till samma PC trådlöst. Som du kan föreställa dig uppnås allt detta med hjälp av en WLAN-adapter . Därför är det vi kommer att visa dig härnäst det enklaste sättet att inaktivera tjänsten som sådan för att undvika automatisk Wi-Fi-skanning. Naturligtvis, något som vi måste tänka på är att om du stoppar eller avaktiverar tjänsten som vi talar om kommer alla WLAN-adaptrar på datorn att bli oåtkomliga från nätverkets användargränssnitt i Windows.

Det är därför Microsoft själva rekommenderar att användarna håller denna tjänst igång. Detta är mer än självklart om vi normalt ansluter till Internet eller andra datorer via Wi-Fi med hjälp av en WLAN-adapter. Men för det aktuella fallet kommer det att vara användbart, så låt oss se hur man uppnår det.

Inaktivera tjänsten för automatisk WLAN-konfiguration

Det första vi gör vid det här laget är att öppna exekveringsrutan för operativsystemet. För detta, vad vi gör är att använda kombinationen av tangenterna Win + R som vi trycker på i kombination. I det ögonblicket kommer den tidigare nämnda rutan Execute att visas på skärmen. Tja, i den skriver vi kommandot tjänster.msc i det tomma fältet i rutan och tryck på Enter.

cuadro ejecutar

Det kommer att vara då ett nytt fönster öppnas där vi kan se alla tjänster som vi har till vårt förfogande i Windows. Därför motsvarar detta fönstret Local Services Editor där, hur kunde det vara annorlunda, nu måste vi hitta posten som intresserar oss i det här fallet. I synnerhet syftar vi inte på platsen för den anropade tjänsten Automatisk WLAN-konfiguration .

tjänst Konfiguration av automatisk WLAN

När vi har hittat det, något som vi måste göra för hand, klickar vi på det med musen. I det ögonblicket klickar vi med den högra knappen på posten, i listan med alternativ som visas väljer vi den som heter Egenskaper. Nåväl, när vi väl har fönstret Egenskaper på skärmen, hittar vi alternativet Starttyp.

Här hittar vi en rullgardinslista som i detta fall är alternativet Automatiskt valt som standard. Men vad vi nu letar efter är att detta automatisk Wi-Fi-skanning inte genomförs. Därför, för att uppnå detta, vad vi gör är att klicka på den rullgardinsmenyn för att ta en titt på alternativen som vi har här. Således, för att inaktivera Wi-Fi-bakgrundsskanning, måste vi bara välja alternativet Manuell.

Propiedades tjänst Wi-Fi

När vi har gjort denna ändring i driftläget kan vi nu ändra Servicestatus sektion. Här behöver vi bara klicka på Stopp-knappen. Med allt detta som vi har berättat för dig, vad vi uppnår är att det kommer att inaktivera Wi-Fi-skanningsprocessen i bakgrunden i Windows 10 för alltid eller tills vi aktiverar den igen härifrån.

0 Shares