Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

imponerande kameror och en lovande AR-framtid

Tidigare denna månad tillkännagav Apple officiellt 2020 års iPad Pro-sortiment, och välkomnade måttliga uppdateringar för både 11- och 12,9-tums surfplattor.

Och även om Apple mer än gärna promotade alla förändringar som kommer till de nya iPad Pro-modellerna, är verkligheten att de flesta ändringarna är små i skala. Även den helt nya A12Z Bionic-processorn är bara en liten förändring från A12X Bionic som finns i 2018-modellerna, även om den välkomnar en förändring av GPU:n. En av de största förbättringarna är kamerasystemet, eftersom den nya iPad Pro-serien 2020 välkomnar en design med dubbla kameror och lägger även in en LiDAR-skanner för robusta upplevelser av förstärkt verklighet (AR). Men den LiDAR-skannern kanske handlar om framtiden mer än nuet, eftersom vissa recensenter ser det som en funktion som många ägare kanske inte använder så mycket alls.

Vi har sammanställt en snabb sammanfattning av några av 2020 iPad Pro-recensioner där ute, av vilka många fokuserar på den större 12,9-tumsmodellen. Den allmänna konsensusen här är vad du kan förvänta dig: de nya iPad Pro-modellerna är fantastiska, skärmarna är fantastiska och prestandan är vad du kan förvänta dig av dessa surfplattor. Kamerorna är också ett värdefullt tillägg. Men mycket uppmärksamhet ägnas åt det nya Magic Keyboard-tillbehöret – men det kommer inte ut förrän i maj.

Det är också värt att notera att det största nya tillägget till iPad Pro inte bara gäller den senaste versionen av Apples mest kraftfulla surfplatta. Med den förestående lanseringen av iPadOS 13.4 välkomnar Apple mer robust styrplatta och musstöd, men det kommer till alla iPad-modeller som stöder iPadOS 13.4, och inte bara iPad Pro-modellerna. Så medan Apple hyssar upp den nya funktionen med sina nyaste surfplattor, är det inte för de nyaste modellerna.

Med det sagt, jag kommer ur vägen och presenterar en snabb sammanfattning av några iPad Pro-recensioner från 2020 nedan:

MKBHD

Rene Ritchie

Sammanfatta

Så, inte många överraskningar här. Kameraförbättringarna i 2020 iPad Pro är verkligen anmärkningsvärda, men kanske bara för att de tidigare kamerorna i surfplattan verkligen inte var så bra. Men införandet av LiDAR kan vara ett stort steg framåt för enheterna, särskilt som Apple fortsätter att anamma förstärkt verklighet. Är det en funktion som de flesta ägare kommer att använda? Tiden får utvisa, och varje individs användningsfall är olika, så det är svårt att säga säkert.

Den lilla stöten i A12Z Bionic över A12X Bionic kan vara minimal, men med en ökad grafikprestanda kanske det inte går helt obemärkt förbi för vissa. Och det faktum att iPad Pro fortfarande kan hantera 10 timmars användning på en enda dag är definitivt en stark sida.

Frågan är: är 2020 iPad Pro värd att uppgradera till om du har en 2018 iPad Pro? Det allmänna temat från dessa recensioner verkar vara att om du har den tidigare versionen av surfplattan kommer du antagligen att klara dig med att behålla den. Mest för att det nya Magic Keyboard-tillbehöret som lanseras i maj stöder dessa enheter också. Och det gör iPadOS 13.4 med stöd för styrplatta så klart.

Men det beror förstås på individen och vad de letar efter. Lite mer framtidssäkrad kanske? Eller bara det senaste alternativet efter att ha ägt 2018 iPad Pro ett tag redan.

Oavsett vilken enhet du använder är 2020 iPad Pro fortfarande ett gediget val. Planerar du att köpa Apples nyaste iPad Pro? Och i så fall, vilken skärmstorlek och lagringsalternativ använder du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.