iMessage Security toppar andra meddelandeplattformar

0 Shares

Det finns massor av meddelandetjänster tillgängliga för användare. Det finns Google Hangouts, Facebooks Messenger, WhatsApp och naturligtvis Apples iMessage. Vilken är dock den säkraste?

Electronic Frontier Foundation, en ideell grupp för digitala rättigheter, har undersökt de olika säkerhetsåtgärderna bakom några av de mest populära meddelandetjänsterna och har ansett att Apples iMessage och FaceTime är de säkraste ur gruppen.

Stiftelsen skapade ett Secure Messaging Scorecard och betygsatte varje meddelandetjänst utifrån sju olika kriterier. Dessa kriterier är följande:

  • Är ett meddelande krypterat under transport?
  • Är det krypterat så att leverantören inte kan läsa det?
  • Kan du verifiera kontakters identitet?
  • Är tidigare kommunikation säker om nycklar stjäls?
  • Är koden öppen för oberoende granskning?
  • Är säkerhetsdesignen korrekt dokumenterad?
  • Har koden granskats?

Meddelandetjänster som CryptoCat, ChatSecure, Signal, Silent Text och TextSecure hade alla perfekta poäng, men av de stora meddelandeplattformarna som Facebook Messenger, Google Hangouts, Yahoo Messenger, Kik och iMessage kom iMessage på topp och uppfyllde fem ut av de sju kriterierna, medan Facebook Messenger och Google Hangouts bara fick två.

De värsta meddelandeplattformarna på listan? Mxit, QQ, AIM, BlackBerry Messenger, Yahoo Messenger och Kik.

iMessage

De enda två faktorerna som iMessage och FaceTime inte fick bra resultat i är oförmåga att verifiera kontakters identitet och koden är inte öppen för oberoende granskning. Annat än det gjorde dock både iMessage och FaceTime ganska bra jämfört med andra populära meddelandeplattformar, och Electronic Frontier Foundation sa att iMessage och FaceTime är de “bästa av massmarknadsalternativen” när det gäller säkerhet, vilket inte är t för mycket av en överraskning eftersom Apple lägger stort fokus på användarnas integritet.

Naturligtvis är säkerhet på iMessage en helt annan bollspel jämfört med plattformens problem som håller användarna frustrerade. Det verkar som om vi aldrig är utan problem i iMessage, men lyckligtvis finns det sätt att fixa dem utan att vänta på en patch från Apple.

Kanske är ett av de största problemen med iMessage som vi har sett när iPhone -användare byter till Android, vilket gör att deras telefonnummer i princip stängs av iMessage.

iMessage -kopia

Användare har rapporterat att även när de officiellt byter till Android, är telefonnummer fortfarande förknippade med iMessage, och varje gång någon med en iPhone skriver det numret skulle de få ett “Levererat” kvitto i iMessage, men skulle inte få något.

Detta är uppenbarligen ett stort problem, och Apple vet om problemet, men har inte en fast lösning ännu. Många användare har dock kommit fram med egna korrigeringar som har fungerat vid byte från iPhone, och det här problemet har funnits i flera år, så det finns många trådar på Apples supportforum som pratar om detta problem, och det visar sig att Apple har en egen supportsida om problemet.

För tillfället verkar den enda åtgärden vara att stänga av iMessage innan du byter från iPhone, men det är en tuff väg för dem som redan bytte över Android utan att stänga av iMessage.

Men åtminstone säkerheten för iMessage är ganska bra, eller hur?

0 Shares