iMessage -problem har äntligen åtgärdats av Apple

0 Shares

Ett stort problem med Apples iMessage-tjänst är att många användare har problem med att deras eget telefonnummer korrekt överförs till en smartphone som inte är iPhone när de byter enhet, vilket leder till problem med att textmeddelanden kommer till mottagaren. Apple har dock äntligen släppt ett verktyg som gör det möjligt för användare att avregistrera sitt telefonnummer med iMessage.

När du byter till Android eller annan plattform som inte är iPhone från en iPhone, är ditt telefonnummer fortfarande registrerat hos iMessage, så att alla iPhone-användare som skickar sms får ett “Levererat” meddelande, men du kommer aldrig att få ett textmeddelande , eftersom ditt telefonnummer inte överförs helt till deras Android -enhet.

Detta är uppenbarligen ett stort problem, och Apple har känt till problemet ett tag, men har aldrig haft en fast lösning förrän nu.

Företaget lanserade ett webbverktyg som låter dig avregistrera ditt telefonnummer med iMessage, så kan du börja använda det igen på Android, Windows Phone eller annan plattform som inte är iPhone.

iMessage

Webbverktyget består av två metoder för att avregistrera ditt telefonnummer med iMessage. Först, om du fortfarande har din gamla iPhone, säger verktyget dig att tillfälligt överföra ditt SIM -kort till iPhone och sedan stänga av iMessage.

Men om du inte längre har din gamla iPhone tillåter webbverktyget dig att ange ditt telefonnummer och Apple avregistrerar det för dig.

Det här problemet var inom iMessage och hur ditt telefonnummer registreras hos iMessage när du får en iPhone. När du slår på iMessage för första gången registrerar iMessage ditt mobiltelefonnummer hos Apple, så om du någonsin byter till en smartphone som inte är från Apple måste du avregistrera ditt telefonnummer innan du kan använda det någon annanstans.

Detta nya verktyg släpps efter att många användare har drabbats av detta problem i åratal. Det har funnits många trådar i Apples supportforum som pratat om det här problemet, och det visar sig att Apple hade en egen supportsida för det här problemet, men även några av dessa korrigeringar fungerade inte.

Dessutom har många användare gått in i Apple Stores till Genius Bar för att åtgärda problemet, men det visar sig att Apple -anställda gav användarna ganska hemska råd när det gällde att åtgärda problemet.

iMessage

En tidigare iPhone-användare säger att Apple föreslog att alla hans kontakter skulle ta bort honom från deras kontaktlista och lägga till honom igen. Men även när han provade den här lösningen med några vänner, fixade det fortfarande inte det.

En annan användare rapporterade att samma råd gavs till honom, men om det inte fungerade rekommenderade Apple att han bara lämnade tillbaka sin Samsung -enhet och började använda en iPhone igen.

Apple gick till och med så långt som att skylla på operatören vid ett tillfälle när en användare sa att problemet tydligen var Verizons fel, men efter att en Verizon -representant smsade användaren från sin personliga iPhone sa han till Apple att användarens telefonnummer identifierades som en iPhone. Därför skulle skulden falla tillbaka i Apples händer.

Företagets lösning vid den tidpunkten? Prova ovanstående lösningar eller skaffa ett nytt telefonnummer.

I slutändan visar det sig att Apple -anställda inte riktigt visste hur de skulle lösa problemet som har funnits i flera år, och att det i sig var ett problem. Naturligtvis kunde det hela bara ha varit Apples sätt att få användare att inte byta från iPhone, men det finns verkligen ingen frihet i det, och det går så långt som att ta kundernas telefonnummer som gisslan, i huvudsak.

Men det här nya verktyget tillåter slutligen användare att enkelt avregistrera sitt telefonnummer med iMessage och associera det med en annan enhet utan problem, vilket är något som äldre iPhone -användare har sett fram emot i flera månader.

0 Shares