Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

iMessage för Android-version ryktad

Släppdatum för iMessage för Android kan vara en del av Apples WWDC 2016-meddelanden, tillsammans med iOS 10, enligt en ny rapport.

iMessage är för närvarande endast tillgängligt på iPhone-, iPad-, iPod Touch- och Apple-datorer, men den senaste rapporten antyder att en Android iMessage-app kommer i år.

Vi har redan sett Apple leverera plattformssupport för tjänster med Apple Music för Android som ger tillgång till streamingtjänsten, så det finns prejudikat för det.

Apple erbjuder också en Android-app för att lättare byta från Android till iPhone. Genom att öppna iMessage för Android kan det göra det lättare att byta från iPhone till Android, vilket verkar kontraintuitivt.

Förra året fick Apple hantera iMessage-problem när användare bytte från iPhone till Android, så detta kan vara en del av en långsiktig lösning för kundnöjdhet. Problemen påverkade meddelanden som skickades från iPhones till användare som bytte till Android, så frustrationer är på båda sidor.

En ny läcka antyder att vi snart kommer att lära oss iMessage Android släppdatum.

En ny läcka antyder att vi snart kommer att lära oss iMessage Android släppdatum.

I en rapport om MacDailyNews säger publikationen att Apple planerar att tillkännage iMessage för Android på WWDC 2016. Om detta händer skulle det vara i grundtalen som börjar måndagen den 13 juni klockan 10 Pacific, 13:00 Eastern.

Med hänvisning till en källa, “bekant med företagets tänkande”, innehåller rapporten ett omnämnande att detta kan kopplas till Apples person-till-person-betalningssystem som förväntas i år.

IMessage-systemet tillåter användare att skicka krypterad säker kommunikation till varandra, och detta kan göra det möjligt för Android-användare att lättare kommunicera med sina vänner som använder iPhones. Det vore vettigt att en tjänst som denna inkluderar platsdelningsfunktioner och andra iMessage-fördelar.

I rapporten nämns inte FaceTime för Android eller FaceTime Audio för Android.

Apple påstås arbeta med ett betalningssystem som kan tillåta användare att skicka pengar till andra människor med iMessage och Apple Pay. Detta är en annan funktion som Apple skulle kunna tillkännage på WWDC 2016.

Om allt är anslutet kanske betalningarna från Apple Pay person till person inte kommer fram till iOS 10 senare i år. Förutsatt att allt detta är anslutet kanske iMessage Android-utgivningsdatum kanske inte kommer förrän efter september.

Utgivningsdatum för iOS 10 och kompatibilitet

Släppdatum för iOS 10

Släppdatum för iOS 10

Apple tillkännagav iOS 10 släppdatum vid WWDC 2016 och delade tre mycket viktiga datum för användarna.

Släppdatum för iOS 10 är på hösten. Apple meddelade inte ett specifikt datum, men du kan förvänta dig det inom några dagar från iPhone 7-släppdatum.

Det finns ett utvecklingsdatum för iOS 10 beta som anlände idag, så att användarna kan testa de nya iOS 10-funktionerna om de installerar en speciell profil eller registrerar sig som utvecklare. De flesta användare kommer bättre att vänta till juli.

Apple bekräftade ett publiceringsdatum för iOS 10 beta för juli, när du kommer att kunna installera en tidig version på din iPhone eller iPad utan några hoops att hoppa igenom.