Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ikea verkar ha en ny smart knapp redo för det anslutna hemmet

Ikea förbereder en smart knapp för sitt Tradfri-system

Ikea är mycket tydlig att en stor del av dess framtida verksamhet kommer att vara tillbehör och andra tillbehör relaterade till det digitala hemmet. Till det redan klassiska systemet med smarta lampor, trådlösa laddningsbaser och ljudsystem, som de i samarbete med Sonos som vi redan analyserat här och som vi gillade mycket, nu verkar det som om det kommer att lägga till en smart knapp.

Är denna IKEA-zigbee “genvägsknapp” ny? pic.twitter.com/W2rHrLnygr

– Dave Zatz (@davezatz) 25 oktober 2019

Enligt uppgifter från FCC (Federal Communications Commission) har det varit möjligt att veta vad som kommer att bli ett ny Ikea-knapp för ditt Tradfri-system. Tack vare honom kunde de lansera scener, en uppsättning uppgifter eller åtgärder som körs samtidigt. Låt till exempel dimma lamporna i vardagsrummet, sänk persiennerna och sätt på musik eller sätt på TV: n för att titta på en serie eller film. Här är det upp till varje användares fantasi att anpassa dessa scener till deras behov.

Ikea genvägsscener

Fram till nu är lanseringsscener något som vanligtvis görs genom röstkommandon eller interagerar direkt med appen som de olika hemsystemen har. Med den framtida Ikea-knappen är tanken att underlätta det med ett enda tryck på ett fysiskt objekt som du kan placera var du vill.

I likhet med vissa befintliga förslag på marknaden belyser det här vad som verkar vara en skärm där information om vilken typ av scen som ska köras visas. På så sätt kan det anpassas och alltid veta vad det kommer att göra. Det, för närvarande med Tradfri-systemet och Ikea Home-appen kräver en uppdatering, eftersom den här applikationen inte stöder användning av scener.

Ikea och en växande katalog om hemautomation

Tradfri-serienIkea fortsätter att utöka sin katalog över smarta hemapparater. För närvarande har Tradfri-serien olika produkter som gör det möjligt att täcka de grundläggande och mest attraktiva behoven för alla typer av användare som tänker komma in i det smarta och uppkopplade hemmet.

Om du går till webben och söker efter Tradfri hittar du rörelsesensorer, lampor, smarta kontakter, smarta ljusdimmer eller fjärrkontroller. Och sedan, tillhörande andra serier men kompatibla med din HUB, finns det Floalt LED-paneler, Kadrilj-persiennen eller ljudfjärrkontrollen för Symfonisk-högtalare. Det finns också smarta persienner, men för dem måste du veta viktiga detaljer innan du köper en.

Den nya enheten har ännu inte presenterats, men det borde inte ta lång tid att komma fram. Tillsammans med det möjliga priset det kan ha, är det tydligt att du snart kommer att kunna montera ditt smarta hem med praktiskt taget Ikea-produkter. Och den här sista knappen är intressant för dem som letar efter hemautomation men litar fortfarande inte mycket på röstassistenter. En rädsla för att någon gång måste övervinnas om du vill få ut det mesta av hemautomationen och dess bekvämligheter.