Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

IDLES ‘Ultra Mono’ intar toppositionen som Storbritanniens bästsäljande album i oberoende skivbutiker 2023

Bildkredit: Kieran Webber

Bristols post-punkare tar toppen av det nya diagrammet publicerat av Official Charts Company.

TOMGANG tredje LP “Ultra Mono” har krönts till toppen av Official Top 40 Record Store Chart 2020, en ny lista skapad av Official Charts Company som rankar den mest sålda vinylen i oberoende skivbutiker.

Albumet som släpptes redan i september avvärjde hård konkurrens från Yungbluds ‘Konstig’ och Fontaines DCs ‘En hjältes död‘. “Ultra Mono” var också det snabbast sålda vinylsläppet förra året.

Konstnärer som t.ex Bombay Bicycle Club, Blommar och Stormzy finns också med på listan, den fullständiga officiella skivbutikslistan finns här.

På tal om priset Mark Bowen, gitarrist för TOMGÅNG sa: “Vi är nummer 1 på den officiella skivbutikslistan 2020, vilket betyder att många människor som gick ut och köpte albumet gjorde det och stöttade sin lokala skivbutik, vilket är något som är väldigt viktigt just nu.” Han tillägger: “Om du ska köpa en skiva, stödja oberoende lokala företag, behöver de det så mycket som möjligt. Tack vare fansen, shout out till oberoende skivbutiker. Vi är på topp, nummer 1 i butikerna, en wop bop en loo bop en lop bam boom!”

Se Mark Bowen i sin helhet här:

Tidigare under månaden täckte vi de 40 mest sålda vinylalbumen 2020, varav ‘Ultra Mono’ var en del.