Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

IDF CPU-rapport – Intel & AMD

Namnet Intel Developer Forum (IDF) skulle normalt indikera en konvention som nästan uteslutande kretsar kring Intel, men vår erfarenhet av årets Spring IDF var tvärtom. Även om det är sant att vi fick en ganska intressant titt på vad Intel har planerat för i år fick vi också se ett mikrokosmos som representerar framtiden för x86-datorvärlden som helhet, inklusive några intressanta informationsbitar från AMD, den sista ansikte du förväntar dig att höra om på en IDF.

Våren 2000 IDF hölls i soliga Palm Springs, Kalifornien, men det kommer troligen att vara sista gången som IDF hålls i Palm Springs. Den ganska lilla kongressen var hem för över 3000 utvecklare och en handfull press under sin tid, men själva forumet var väldigt organiserat och det krävde en hel del lagarbete för att få så mycket bevakning av händelserna som möjligt.

Vi gav dig livebevakning av forumet från pressrummet på Wyndham Hotel, där några av sessionerna ägde rum. Vår täckning delades upp i fyra delar, den första handlade om processorer, särskilt Willamette- och Timna-processorerna som visades på forumet. Den andra delen fokuserade på Serial ATA och USB 2.0, två tekniker som demonstrerades (ganska dåligt demonstrerade, men visade ändå), den tredje delen av vår täckning fokuserade på Intels arbetsstation/serverklass Itanium-processor och den fjärde erbjöd en sammanfattning av showen och några bilder på Itanium-baserade servrar.

Nu, två veckor efter vår första bevakning av showen, ger vi dig en komplett sammanfattning av allt vi har sett samt en unik inblick i exakt vad Intel och AMD har planerat för framtiden. Så utan vidare, låt oss komma till Intels första tillkännagivande, Willamette.