Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

IBM Think Center S50: Den idealiska Corporate Small Form Factor

IBM, Compaq/HP och Dell anses allmänt vara de “tre stora” inom Corporate Computing. Även om det finns andra spelare, och leverans kan ske av en tredje part som EDS eller Decision One, spelas kampen om företagets behov av stationära och mobila datorer oftast av “Big 3”. Det är för denna marknad som IBM Think Center är designat, och IBM har i allmänhet gjort ett strålande jobb med att skapa denna lilla dator för företagens behov.

IT-proffs har mycket andra bekymmer än hemdatoranvändare eller datorentusiasten. De är mer bekymrade över “ägandekostnaden” och den relaterade cykeln för “teknikuppdatering”. De flesta företag leasar sin datorutrustning, och de bygger in i sina leasing-/distributionsplaner när datorutrustning kommer att “uppfräschas” (ersättas). När innovationstakten inom datorer accelererar har uppdateringscykeln i allmänhet blivit kortare. De flesta företag arbetar nu med 2- till 3-åriga uppdateringscykler; även om den nuvarande lågkonjunkturen har förlängt dessa tider för många företag, som har hållit fast vid utrustning under en längre tid för att minska kostnaderna.

När uppdateringscykeln är inkopplad i ekvationen blir “ägandekostnad” nästa övervägande. Datorer går sönder, de måste underhållas, de behöver ibland uppgraderas för att uppfylla kraven för de senaste och bästa verktygen som företaget bestämmer sig för att rulla ut till sitt skrivbord – och allt detta kostar pengar. Av denna anledning är IT-avdelningar mycket bekymrade över garantier och utbyte av delar av sin datorleverantör; och även med kostnaden för delar som täcks av garantin, är service på plats i allmänhet en extra avtalad kostnad från antingen datorleverantören eller en tredje part.

Ju större företaget är, desto mer granskning kommer dessa kostnader sannolikt att genomgå, och desto större vilja att kontrollera kostnaderna till en absolut förutsägbar nivå. En ny och växande trend är delar som kan bytas ut av användaren. Dell var det företag som först uteslöt föremål som mus, tangentbord och bildskärm från teknikersättning. De skulle skicka ersättningsdelen till slutanvändaren som själva skulle byta ut. Den trenden fastnade och växer hos alla företagsleverantörer, och som ett resultat har listan över artiklar som anses “utbytbara av användare” vuxit – i ett försök att minska ägandekostnaderna.

Gå in i IBM Think Center SFF. Som du kommer att se när vi gräver djupare in i magkänslan på denna lilla PC, har IBM konstruerat en dator vars främsta skäl är att minska ägandekostnaderna till ett absolut minimum. Efter att ha kommit från att leda en stor National Computer Service-organisation och en National Help Desk kunde jag nästan höra skripten som Help Desk-anställda skulle använda för att vägleda slutanvändaren genom att byta ut sin hårddisk eller lägga till minne. IBM lyssnar verkligen på sina kunder, och IBM Think Center har “End-User Replaceable” till höjder som en datortekniker bara kunde föreställa sig.

Systemspecifikationer


Systemspecifikationer
IBM Think Center S50 Soltek Qubic EQ3401M Biostar iDEQ 200T Shuttle SB65G2
Expansionsfack (5,25″/3,5″/dolda) 1/1/1 2/1/1 1/1/1 1/1/1
USB-portar på framsidan 2 2 2 2
USB-portar på baksidan 6 4 2 4
Interna USB-portar N/A 2 4 2
Firewire-portar på framsidan Ingen 1 Standard 1 Standard 1 Mini
Firewire-portar bak Ingen 2 Standard 1 Standard 1 Standard
Parallellport ombord Bak Intern rubrik Intern rubrik Intern rubrik
Spelport ombord Ingen Ingen Intern rubrik Ingen
Seriella portar ombord 2 2 Bak 2 — En Bak & En intern rubrik 2 Bak
Främre ljuduttag 2 — Minimikrofon och hörlurar 2 — Mini Mic & Line-In 2 — Minimikrofon och hörlurar 3 Mini
Bakre ljuduttag Ingen 3 Mini 3 Mini 3 Mini
SPDIF Ingen En — Fram
Optisk utgång
Två: Bak Optisk ut & Främre Optisk ingång Två: Bak Optisk SPDIF in & ut
Antal fläktar (inklusive CPU/chipset) 2 2 2 1
Strömförsörjning 200W 250W Enhance 200W Enhance 220W Enhance