Huvudtyper av VPN

Huvudtyper av VPN

En VPN är en tjänst som tillåter användare att skapa en säker privat anslutning som är krypterad från ände till ände, vilket gör att data kan överföras anonymt. Ett VPN använder flera olika typer av protokoll för att göra denna kryptering, och i den här artikeln kommer vi att diskutera de tre huvudtyperna av VPN och försöka ta reda på vilken som passar dina behov bäst.

Typer av VPN förklaras

Det finns tre huvudtyper av VPN:

1. VPN för fjärråtkomst

2. Personliga VPN-tjänster

3. Mobila VPN

Var och en av dessa VPN har sitt eget användningsfall, och i den här guiden förklarar vi var och en av dessa VPN-typer mer i detalj. Vi tar upp hur de fungerar och försöker ta reda på om de passar dina behov.

VPN för fjärråtkomst

Med hjälp av en fjärråtkomst-VPN kan du ansluta till ett privat nätverk, till exempel ditt företags kontorsnätverk. De flesta företag använder fjärråtkomst-VPN för att tillåta sina anställda att säkert ansluta till sitt kontorsnätverk och skicka känsliga officiella dokument.

Fjärråtkomst-VPN har varit särskilt användbara under pandemin när de flesta arbetade på distans hemifrån. Det ställs vanligtvis in av företagets IT-avdelning, och de har en mac-adress för dina enheter sparade på deras server. Detta gör att systemet kan kontrollera om din enhet har tillåtelse att komma åt nätverket och endast bevilja auktorisering om mac-adressen matchar.

Fjärråtkomst-VPN används vanligtvis inte för personligt bruk.

Personliga VPN-tjänster

En personlig VPN-tjänst ansluter dig till en säker VPN-server och hjälper dig att kringgå all övervakning av din ISP genom att skapa en krypterad anslutning. Den personliga VPN:n döljer din onlineidentitet och gör att du kan förfalska din geografiska plats.

Vill du komma åt geoblockerat innehåll? Eller hålla din identitet anonym när du surfar? Personliga VPN-tjänster kommer att täcka dig. Det är den överlägset mest populära VPN-typen där ute och är ofta den billigaste.

Så hur skiljer sig ett personligt VPN från fjärråtkomst-VPN? Tja, den största skillnaden är att fjärråtkomst skapar ett separat nätverk, och endast medlemmarna i den specifika organisationen kan komma in i nätverket.

Personliga VPN-tjänster är helt säkra för de flesta och rekommenderas starkt av cyberexperter över hela världen för ökad säkerhet. Om du någonsin behöver göra onlinetransaktioner eller få tillgång till känslig data, försök att registrera dig för en free VPN.

Mobila VPN

Medan ett fjärråtkomstnätverk förutsätter att användarna stannar på en plats, är personliga och mobila VPN: er bättre alternativ om du behöver en säker anslutning när du är på språng. En mobil VPN upprätthåller anslutningen även om användaren ändrar sitt WiFi- eller mobilnätverk, upplever anslutningsproblem eller vänder sin enhet under en längre tid.

Mobila VPN är särskilt användbara för personer som använder internet under transit eller ständigt reser. En viktig sak att notera är att mobila VPN kan användas på vilken enhet och vilken anslutning som helst: det behöver inte vara en mobiltelefon på ett mobilt nätverk.

Vi föredrar mobila VPN för den stabila anslutning de tillhandahåller.

Sammanfattning

Om du för närvarande är anställd eller har ett företag som kräver en ny VPN-tjänst, överväg VPN:er med fjärråtkomst. De är helt säkra och tillåter inte någon annan att komma åt ditt privata nätverk.

Men för allmänt bruk kommer antingen en personlig VPN-tjänst eller mobil VPN att göra jobbet. De erbjuder båda stabila anslutningar och låter användare ansluta till internet anonymt så att ingen kan kika eller geolåsa deras internetanslutning.

Relaterade Artiklar

Back to top button