Huvudsakliga skillnader mellan 3G-, 4G- och 5G-nĂ€tverk – Betydelse och hastighet

0 Shares

Som du sÀkert vet och upplevt har traditionella 3G-nÀt utvecklats under en tid. DÀrmed ger vi utrymme Ät 4G-nÀtverk som vi kan anvÀnda pÄ allt fler platser runt om i vÀrlden.

Tack vare detta kan vi komma Ät lÀnkhastigheten mycket snabbare Àn föregÄende generation. Hur som helst, vi kan kÀnna till den största skillnaden mellan 3G, 4G, 5G-nÀtverk, de har en direkt relation till hastighet och rÀckvidd, men det finns nÄgra andra saker alla vÄra lÀsare borde veta om.

Hur som helst Àr den hÀr artikeln ocksÄ viktig för de anvÀndare som inte Àr sÀrskilt engagerade i mobiltelefonins vÀrld. För som vi vet, trots det otaliga antalet annonser dÀr de kommenterar fördelarna med 4G framför 3G, vilket Àr bra Innovation av 5G-nÀtet inte avsluta deras differentiering.

MÄnga lÀsare har frÄgat oss om detta nyligen, och sanningen Àr att vi vid det hÀr laget kan dra slutsatsen att det Àr bekvÀmt att analysera sÄ noggrant som möjligt vad du behöver veta om 3G, 4G, 5G-nÀtverk.

Vilka Àr skillnaderna mellan 3G, 4G och 5G mobilnÀt?

Det första vi mÄste nÀmna eftersom du naturligtvis mÀrkte att brevet g detta upprepas pÄ bÄde 3G, 4G och 5G; Àr det bokstaven G. refererar till generationens ord. SÄ det handlar om att generera teknik och vi hÀnvisar till vilket stadium av mobil utveckling vi befinner oss i och vad vi anvÀnder i dessa fall.

Dessutom mÄste vi pÄ samma sÀtt pÄpeka att de första 3G-mobiltelefonerna började lanseras 2003, samtidigt som vi fick vÀnta flera Är för att kunna komma Ät de första smartphones med tillrÀcklig kapacitet för att vara kompatibla med 4G-nÀtet. .

Nu finns det en punkt som vi inte fÄr bortse frÄn i dessa fall, och det gÀller sÀrskilt det faktum att det för nÀrvarande 3G har större tÀckning Àn 4Gspeciellt eftersom dessa nÀtverk har funnits över hela vÀrlden under lÄng tid.

Och medan 4G Àr snabbare och vi förmodligen alla föredrar att vara anslutna till 4G nÀr det Àr möjligt, Àr sanningen att vi under vissa omstÀndigheter mÄste nöja oss med 3G.

Om du undrar om du ska köpa en smartphone med 3G- eller 4G-anslutning mÄste du veta i detta avseende att de som har den andra typen av nÀtverk Àr mer anvÀndbara för alla som vill ladda ner musik, filmer och i princip alltid vara anslutna till Internet.

Nu, om du anvÀnder din telefon mer Àn nÄgot annat för att skicka och ta emot WhatsApp-meddelanden eller kolla Facebook dÄ och dÄ, mÄste du veta att du inte behöver mer Àn sÄ, och kan du spara lite pengar.

Vilka Àr funktionerna i 5G-nÀtverket

Vi har precis kommit in pÄ scenen 5G-nÀtverk. Det har utvecklats sedan 2019, och idag 2020 Àr det fortfarande pÄ allas lÀppar pÄ grund av mycket forskning och experiment som gjorts.

I grund och botten skapades det som en utveckling av dess tidigare nÀtverk. 5G-nÀtverket Àr utformat för att uppnÄ lÀgre förseningar, öka möjligheterna till samtidig kommunikation mellan enheter och överföringshastigheten.

Dess anvÀndning skulle vara för massÀndamÄl, som touch-internet och robotteknik, men det skulle ocksÄ vara en allierad inom modern mobiltelefoni, vilket garanterar lÀgre energiförbrukning.

En annan inte en liten detalj som vi tycker Àr viktig för alla vÄra lÀsare Àr direkt relaterad till det faktum att vanligtvis nÀtverksförbrukning 4G Àr mycket högre Àn 3G, skÀl nog att titta pÄ problemet i sidled.

Tills du behöver det snabb anslutningVi rekommenderar att hÄlla kontakten med 3G, vilket rÀcker till det mesta.

Var denna information anvÀndbar? Om du har nÄgra frÄgor eller förslag lÀmna dem gÀrna i kommentarerna, vi vill gÀrna lÀsa dem!

0 Shares