Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur Walmart utnyttjade push-meddelanden för att öka försäljningen

Teknikens framsteg har gett många entreprenörer och andra små och stora företag en chans att experimentera och få sin verksamhet att växa.

Till exempel uppmuntrar vissa företag som kickstarter.com artister att visa upp sina projekt och få pengar genom publikfinansiering.

När konstnärer lyckas samla ihop tillräckliga medel för sitt projekt övergår det till att skapa nya jobb. Dessutom erbjuder teknikens framsteg exceptionella sätt att kommunicera med samhället.

Vart du än går hittar du modern kommunikationsteknik som inte bara används i det enda syftet att överbrygga klyftan utan också ett sätt att förenkla både människors och företags verk.

Vad är push-meddelanden?

Push-meddelande låter din app meddela dina användare om nya meddelanden eller händelser även när de inte aktivt använder appen.

Push-meddelanden kan skickas till alla målgrupper eller bara en viss grupp av användare.

Ett bra exempel på ett push-meddelande är märket på e-postikonen som visar siffran 2 när du har 2 olästa meddelanden. Dessutom kan ett push-meddelande ses i statusfältet.

Push-meddelanden kan hjälpa dig att öka försäljningen enligt beskrivningen i den här artikeln.

Walmart och dess push-meddelanden

Walmart anses vara en av de största lågprisåterförsäljarna i världen. Butiken är verksam sedan 1962 och har sitt huvudkontor i Bentonville, Arkansas.

Butiken började som en liten butikskedje på landsbygden men har vuxit till ett stort multinationellt företag i världen.

Från sina ödmjuka rötter genomförde Walmart innovativt tänkande, ledarskap genom service och engagemang för att forma verksamheten efter vad den har blivit idag och vad den kommer att bli imorgon.

Under de senaste decennierna har företaget behållit sitt rykte om att vara världens största återförsäljare samtidigt som det är ledande i den konkurrensutsatta amerikanska detaljhandelsmarknaden.

Men den hårda konkurrensen i kombination med teknikens framsteg, blir den nuvarande nivån av höga prestanda mycket utmanande.

Som ett företag som aldrig lyckas hitta flera initiativ, drog det sedan fördel av den växande mobilindustrin. För att utöka sina tjänster till sina kunder utvecklade Walmart sina e-handelsbutiker som erbjuder bekvämlighet och enkel shopping för sina kunder.

För att hålla sig i framkant gjorde företaget en medveten ansträngning för att göra sin e-handelsbutik effektiv i de flesta enheter som stationära datorer, bärbara, iPad, iPhone, surfplattor och andra mobila enheter.

När det kommer till onlineshopping har Walmart förnyat sin onlinestrategi genom att ge kunderna en mobilapp som låter kunderna söka, bläddra, köpa, se återställningar, hitta närmaste Walmart-butik och skicka push-meddelanden.

Att ladda ner appen är det första steget för att skapa förbindelser mellan företaget och dess kunder. Det följs sedan av push-notiser som spelar en avgörande roll för att upprätthålla varumärkeskännedom och bekanta sig med konsumenternas dagliga liv.

Push-meddelanden gör att Walmart kan knacka på sina miljontals kunder varje dag. Det utvecklar en mer personlig relation med sina kunder baserat på användningsinsikter.

Företaget kan leverera relevanta förslag eftersom de har studerat data baserat på köp online och i butik och deras tidigare sökningar.

Walmart använde push-notiser för att skicka nya produkter till konsumenter som kunderna visat intresse för tidigare. Detta ökar användarretentionsgraden med upp till 100 %.

Företaget utvecklade också en geobaserad push-notis som låter appen automatiskt skicka relevant information baserat på sin nuvarande plats.

Kunder som finns i en närliggande Walmart-butik kommer att kunna få de senaste erbjudandena och specialerbjudanden i den specifika butiken.

Med användning av geobaserade push-meddelanden skickar appen också varningar för att påminna kunden om att en Walmart-butik finns i närheten.

Detta övertalar kunderna att titta förbi och kolla in några varor, vilket så småningom tar med fler människor till butiken.

När nya varor kommit till butiken skickar företaget enkelt ut pushnotiser till sina kunder. Den innehåller vanligtvis de senaste bilderna och relevant information om den nya produkten.

Lojala kunder lockas av denna strategi, så de kommer att motiveras att ständigt engagera sig i varumärket.

För att ytterligare ge sina lojala kunder det bästa värdet av sina varor, skickar butiken ut kuponger för en viss produkt. På den tiden var det svårt att få tag på kuponger.

Kunder hittar det oftast i lokala tidningar och tidskrifter, i vissa butiker eller när de surfar på webbplatser. Däremot kan företaget enkelt skicka kuponger till sina kunder.

Deras kunder smörjer in skidorna till ökad försäljning.

Butikens push-avisering ger också shoppingmöjligheter i butik. När du är inne i en Walmart-butik skickar appen push-meddelanden om den veckovisa annonsen, nya varor, återställningar eller till och med skicka ett meddelande som välkomnar personen tillbaka.

Detta underlättar shoppingen avsevärt för konsumenterna och får dem att känna sig välkomna och uppskattade.

Push-meddelanden kan enkelt anpassas så att kunderna bara kan få aviseringar för specifika varumärken som säljs. Detta skapar förtroende för varumärket, vilket gör att människor väljer samma butik om och om igen.

Under de senaste åren har Walmart varit mycket intresserad av deras e-handelsbutik.

Enligt David Cheesewright, Walmart Internationals VD och koncernchef, “var vi än verkar, börjar allt med kunden, och jag ser kundernas shoppingvanor förändras snabbare än jag kan minnas.” Han lade till.

“Kunderna handlar mer online, med mobila enheter, och de gillar verkligen bekvämlighet. Om våra kunder förändras snabbt måste vi förändras ännu snabbare om vi vill fortsätta överträffa deras förväntningar.”

Intressanta inlägg :