Hur vidarebefordrar eller sparar jag mina Gmail-e-postmeddelanden till Google Drive?

0 Shares

E-postmeddelanden Àr av stor betydelse för ett stort antal mÀnniskor runt om i vÀrlden eftersom de Àr ett kommunikationsmedel. Detta Àr ocksÄ viktigt lÀmna dem sparade pÄ din Google Drive som ett sÀtt att garantera eller bekrÀfta information.

Att spara Gmail-e-postmeddelanden pÄ Drive Àr ett bra alternativ, kan ses som SÀkerhetsÄtgÀrder för den information du hanterar. Du kan till och med spara bara de viktigaste e-postmeddelandena dÄ och dÄ för att undvika alla slags missöden.

Gmail-plattformen har inte det hÀr alternativet pÄ ett integrerat sÀtt för att sÀkerhetskopiera e-post till disk. Av denna anledning kommer vi att förklara stegen du behöver följa för att sÀkerhetskopiera dina data.

Spara e-postmeddelanden frÄn Gmail till Google Drive med tillÀgget

Corro Gmail Àr ett av de mest hanterade kommunikations- och datakommunikationsverktygen idag. Av denna anledning Àr det viktigt att förstÄ vilka sÀtten Àr sÀkerhetskopiera din information.

Ett sÀtt att sÀkerhetskopiera e-post Àr genom ett Chrome-tillÀgg som heter Spara e-postmeddelanden pÄ Google Drive. Tack vare det kan e-postmeddelanden sparas i olika format, vilket Àr en av dess fördelar.

Först mÄste du komma Ät tillÀggsbutiken frÄn Google Chrome (Chrome Web Store) och klicka pÄ nÀmnda tillÀgg för att lÀgga till den i Chrome. DÄ mÄste du klicka LÀgg till en förlÀngning för att bekrÀfta installationen.

Efter installationen kommer tillÀgget att visa en flik med nÀtverket i Gmail, det kommer att be dig skapa ett konto, du mÄste klicka och tillÄta för att komma Ät ditt konto. Detta Àr en nödvÀndig process för att de ska kunna komma Ät dina e-postmeddelanden och kunna spara dem pÄ Drive.

NÀr processen Àr klar kan du spara och sÀkerhetskopiera dina e-postmeddelanden snabbt och enkelt. Du mÄste vÀlja vilken e-post du vill spara och klicka pÄ den nya ikonen som visas precis ovanför e-postmeddelandet och pekar nedÄt. Följ instruktionerna och voila, din e-postadress kommer att arkiveras.

Steg för att automatiskt och manuellt spara Gmail-e-postmeddelanden pÄ Drive

Först och frÀmst, om du vill spara Gmail-e-postmeddelanden automatiskt pÄ Google Drive, mÄste du följa en rad steg som Àr:

Först borde det ladda ner plugin Spara e-postmeddelanden och bilagor, kan du komma Ät detta tillÀgg gratis. Sedan mÄste du installera det efter denna process, vissa behörigheter kommer att krÀvas för att kunna komma Ät och arbeta med Google-appar.

OcksÄ, acceptera behörigheter och vÀlj tillÀggsalternativet som kommer att dyka upp i toppmenyn dÀr du kan vÀlja en serie regler för att kunna ladda ner e-post till Google Drive. Sedan mÄste du klicka pÄ knappen Skriv ner för att informationen ska sparas.

Genom att följa dessa steg har rutten skapats automatiskt och kommer att köras varje timme.

Spara Gmail-e-postmeddelanden manuellt pÄ Drive

Ett annat alternativ för att spara e-postmeddelanden Àr manuellt.

Ange din Gmail-e-postadress, vÀlj e-post eller de e-postmeddelanden du vill spara. Sedan mÄste du klicka uppe till höger pÄ skÀrmen pÄ skrivarikonen eller klicka pÄ de tre punkterna som finns uppe till höger och vÀlja var det stÄr skriva ut.

NÀr du öppnar fönstret ser du e-postmeddelandet som om det skulle skrivas ut, med ett alternativ pÄ höger sida av skÀrmen VÀlj en destination, bör du Àndra den till Google Drive. Sedan behöver du klicka pÄ den nedre delen dÀr alternativet spara finns, din post arkiveras enkelt och enkelt.

Du kanske ocksÄ Àr intresserad av Hur skickar jag sÀkrare och sjÀlvdestruktiva e-postmeddelanden? bland andra relaterade Àmnen. Med tanke pÄ att du pÄ denna webbplats kan fÄ ett brett innehÄll av olika tekniska Àmnen som Àr av stor betydelse och relevans i vÄrt dagliga liv.

0 Shares