Hur vet jag vilken strömförsörjning min dator har? – Rätt storlek

En av de grundläggande delarna av en dator är dess strömförsörjning eller strömkälla, eftersom all nödvändig energi distribueras därifrån genom kablar till moderkortet, grafikkort, hårddiskar, fläktar, processorer och CD-läsare; i allmänhet till allt som behöver kraft för att agera.

Därav den stora vikten av att ha en bra strömförsörjning i din dator eftersom detta beror på att alla dina datortillbehör fungerar korrekt, därför kommer du inte att ha det här verktyget med låga eller svaga funktioner. starta upp datorn på rätt sätt; Tja, det ger inte bara energi, utan skyddar också mot överspänningar och säkerställer systemstabilitet.

Vilka är de viktigaste kraven för att veta vilken strömkälla din dator har?

Det finns många anledningar till att veta vilken strömkälla eller strömkälla din dator använder för närvarande, allt från fel som visas på din dator till att tvinga dig att veta information om den källan, ja, den blå skärmen visar att något går sönder systemet och Windows kan inte återhämta sig från det, och en av orsakerna kan vara strömkällanatt den är skadad, dess fläkt låter mycket, rör sig osv.

Oavsett så kanske du bara vill ha denna information för att kunna jämföra eller ersätta deras egenskaper med andra, i båda fallen visar vi dig hur ta reda på vad strömkällan är som din dator använder för närvarande. Följ stegen nedan:

Din dator är helt frånkopplad

Först och främst är det enda sättet att få information om din strömkälla genom att fysiskt inspektera utrustningen eller fakturera utrustningen, men med program är det inte möjligt eftersom, det finns ingen informationskanal mellan moderkortet och strömförsörjningen; endast elektriska ledningar.

Nu, för att börja inspektionen, måste du koppla bort alla eluttag från datorhöljet, för att förhindra en olycka. Leta sedan upp strömkabeln från datorn med blotta ögat, den du ansluter till uttaget.

Där kommer du att upptäcka i vilken position hitta en strömkällaTja, det kan variera beroende på din datormodell, ja, skruva loss skruvarna och öppna locket som ger åtkomst till insidan av lådan, i allmänhet är det den på vänster sida; titta inuti höljet och leta efter en strömkälla, den är formad som en svart eller silvermetalllåda med många kablar som kommer ut för att ansluta andra delar, så leta efter den gemensamma nämnaren.

Kontrollera etiketten med modellnumret

Efter att ha lokaliserat strömkällan måste en av dess sidor ha en etikett med modellen och dess egenskaper, även om det bara räcker med modellen att söka på internet och hitta all information om den, dess Tekniska specifikationerrecension och watt.

Hur tar man reda på hur många watt din dator använder?

Om du vill veta hur mycket energi som går åt Du har flera alternativ när du använder din dator, ett av dem och utan tvekan det enklaste är program som ger information. Outervision är en av dem eftersom när du anger din dators komponenter kommer denna applikation att visa den ungefärliga elförbrukningen för din våg.

Detta är baserat på data som vilken typ av CPU du har, RAM, fläkthastighet, CPU-temperatur, GPU, hårddiskar, minnesenheter och timmars användning som du ger din dator utöver de applikationer du använder, som tunga program kräver mycket mer konsumtion; Efter att ha samlat in sådan information, kommer att beräkna genomsnittet av hur mycket du bör konsumera i watt.

Å andra sidan finns det ett fysiskt sätt att utföra mätningen och det med en testare eller Elenergimätare, sätt en klämma på nätsladden, som på ett tillförlitligt och kortfattat sätt visar datorns nuvarande strömförbrukning. Och om du har ett program igång som kräver mer prestanda, kommer du att märka att din förbrukning ökar.

Hur tar man reda på vilken strömförsörjning din dator har utan att öppna den?

Som redan påpekats finns det inget sätt att veta exakt vilken typ av kraft din dator har utan fysisk kontroll eftersom ingen programvara kan göra det; så låt dig inte luras av skadlig programvara som maskerar sig som program som försöker leverera denna information. Nu, om du har original fabrikshårdvara, kan du hitta din CPU-modell på tillverkarens webbplats genom att söka efter din CPU-modell. original strömförsörjning som din modell tillhandahåller som standard.

Eller, om du har en inköpsfaktura, kan modellnamnet finnas där och du kan leta efter funktioner på internetoch slutligen, om du har köpt ett nätaggregat och behållit dess låda, kan du också få den information du letar efter där. Kunde inte vara annorlunda.

Vilka nätadaptrar rekommenderas beroende på datormodell?

Tja, att välja en specifik strömförsörjning det finns många variabler Du bör till exempel överväga hur mycket pengar du är villig att betala, vilken ström behöver du, vilken grafikprocessor använder du?, dess form, strömfördelning, certifiering, spänningsskydd, kablage, kylning etc.

När du är tydlig med vad du vill ha och varför kan du välja mellan en enhet med låg, medel och hög räckvidd beroende på din dators behov. Å andra sidan, en av de de bästa nätaggregaten på världsekonomisk nivå är Cooler Master MWE White och Bronze, mellanklass är Kolink Enclave och Cooler Master MWE Gold, slutligen högklass är Corsair RM, NZXT C och Seasonic Focus GX som kostar runt 150 $.

Relaterade Artiklar

Back to top button