Hur vet jag vilken modell och mĂ€rke pĂ„ min bĂ€rbara dators hĂ„rddisk? – Handledning

0 Shares

Om du Àr student, affÀrsman, spelare eller helt enkelt behöver en bÀrbar dator pÄ fritiden, Àr det viktigt att kÀnna till mÀrket och modellen för hÄrddisken som nÀmnda hÄrdvara Àr placerad pÄ; sÄ att i den jag vet kommer att lagra filer och de data du sparar pÄ din dator, dÀrav deras betydelse.

NÀr du köper en bÀrbar dator anvÀnder du den oftast bara för att urskilja dess synliga fysiska specifikationer, sÄsom mÀrket pÄ den bÀrbara datorn och modellen, om den Àr lÀtt eller tung, fÀrgen och operativsystemet den innehÄller; eftersom vi bara bryr oss om det praktiska det representerar att kunna arbeta var som helst och kunna transportera det.

Men, kÀnna till mÀrket och modellen pÄ din hÄrddisk Detta bör vara information som inte bör förbises eftersom utan den kommer enheten inte att kunna fungera eller visa inspelad data; Àven om tillverkaren erbjuder mycket lÄg prestanda och mycket kort livslÀngd, betyder det att du mÄste Àndra detta och eventuellt förlora informationen som lagras dÀr.

Hur tar man reda pÄ modell och mÀrke pÄ datorns hÄrddisk?

Idag finns det mÄnga mÀrken, modeller och vilka typer av hÄrddiskar som kan anvÀndas pÄ datorer vanligt eller specificerat för vissa typer av datorer. Om du vill ta reda pÄ vilken typ av hÄrddisk din bÀrbara dator har, eftersom du vill veta hur mycket du har anslutit, dess prestanda, utrymme eller vill byta ut den, lÀs vidare.

Avaktivera datorn manuellt

Ta bort batteriet genom att skjuta frigöringsspÀrren upp och ut; lossa sedan skruvarna med ett smycke eller Philips P0-skruvmejsel och ta bort locket. Den nödvÀndiga informationen bör visas dÀr överst pÄ hÄrddisken. Om det inte Àr det, borde du ta bort den helt för att verifiera att den innehÄller informationen pÄ sin interna sida.

AnvÀnd sedan ett platt verktyg för att lyfta den inre kanten av hÄrddiskhöljet för att ta av det och flytta flikarna för att frigöra det, ta bort skruvarna som hÄller fast dem pÄ den inre plattan och det finns en flik pÄ undersidan av hÄrddisken för att hÄlla den och lyfta hÄrddisken, koppla försiktigt bort den frÄn kontakten till basen. Dessa steg kan variera beroende pÄ din bÀrbara modell.

FrÄn datorns kontrollpanel

Nu Ă€r en mindre komplicerad metod att hitta information frĂ„n operativsystemets kontrollpanel; Klicka pĂ„ “Start”-knappen eller skriv “Windows”-fliken pĂ„ tangentbordet och leta efter Kontrollpanelen eller Enhetsadministratöroch sedan “Enhetshanteraren” för Windows 7.

Expandera raden för att visa undermenyn dĂ€r du vĂ€ljer “Diskar” och högerklickar pĂ„ hĂ„rddisken, vĂ€lj sedan “egenskaper”; mĂ„ste z all information du behöver visas.

Med ett kommando i “Kör”-menyn

Nyckel «Windows + R» för att öppna fördelen med «Kör» och skriv «CMD» och klicka pĂ„ «OK»; eller gĂ„ till “Start” och skriv CMD; vid kommandotolken eller CMD anger du följande kommando wmic disk fĂ„r signatur, serienummer och tryck pĂ„ Enter.

Vilka Àr de bÀsta mÀrkena av hÄrddiskar för din dator?

Det finns tvÄ modeller av hÄrddiskar som kallas HDD och SSD; den första Àr den vanligaste, eftersom den skapades sedan datorns start, och dessa kommer att behÄlla informationen permanent, Den bestÄr av flera stela skivor pÄ samma axel, som roterar i ett metallhölje.Data skrivs och lÀses pÄ varje skiva.

DÀremot SSD-enheter Det finns ett nytt alternativ De anvÀnder inga mekaniska komponenter utan lagrar information i mikrochips med sammankopplade flashminnen som förhindrar att de skadas av magnetism.

Nu kommer valet av den bÀsta hÄrddisken för datorn att bero pÄ de behov som anvÀndaren har med den, men bland de bÀsta mÀrkena frÄn vÀrldens hÄrddisktillverkare det finns ett mÀrke av Seagate, Samsung, Western Digital och Toshiba.

Hur byter jag ut min dators hÄrddisk mot en ny?

Tidigare nÀmndes det hur man tar bort hÄrddisken frÄn den bÀrbara datorn, du behöver bara följa stegen bakÄt och Äteransluta den; nu för en stationÀr dator gÄ till koppla bort datorn frÄn valfri strömkÀlla och jorda den innan du öppnar datorn för att undvika att skada systemet.

Öppna datorn genom att ta bort alla skruvar pĂ„ baksidan och sidan av höljet, skjut sedan sidokĂ„porna för att öppna dem; om huset inte har nĂ„gra skruvar mĂ„ste ha en sĂ€kerhetssigill, ta av den och skjut pĂ„ locken, lokalisera hĂ„rddisken, som normalt ska skruvas och kopplas till den inre metalllĂ„dan.

Slutar med ta bort alla bultar och ta ut strömkablarna och sÀtt den nya SSD:n eller hÄrddisken pÄ samma stÀlle och skruva tillbaka skruvarna med kablarna.

0 Shares