Hur vet jag vem som tittar pĂ„ mina YouTube-videor? – Enkelt och snabbt (exempel)

0 Shares

Idag Àr YouTube det bÀsta videoprogrammet med miljontals anvÀndare som tittar pÄ och skapar innehÄll. Och Àr det vem som inte skulle vilja vara en YouTuber? Inte bara för att det Àr pÄ modet, utan för att det faktiskt Àr en bra inkomstkÀlla om det görs rÀtt, sÄ idag kommer frÄgan att lösas Hur kan jag ta reda pÄ vem som tittar pÄ mina YouTube-videor?

Svaret pÄ den hÀr frÄgan kan vara avgörande, till exempel för att avgöra populariteten för de bÀsta utbildningskanalerna för barn pÄ YouTube utifrÄn trafiken de fÄr.

Om du alltid har undrat vad Àr nycklarna till att skapa högkvalitativa videor som mÄnga gillar och som omsÀtts i pengar. Sedan mÄste du gÄ steg för steg för att veta hur YouTubes interna system fungerar först.

Kan jag verkligen veta vem som tittar pÄ mina YouTube-videor?

Det första Àr att svara pÄ den hÀr frÄgan sÄ att det inte blir nÄgon förvirring senare och svaret Àr nej, du kan inte veta exakt vem som tittar pÄ dina YouTube-videor.

Webbplatsen har inte denna funktion, till skillnad frÄn möjligheten att se 360-videor i VR pÄ YouTube. Eller det enklaste sÀttet att radera all historik pÄ YouTube.

Att kunna se exakt vem personen som tittar pÄ din kanal Àr visar detta bara under liveshower nÀr den personen ansluter, och ÀndÄ kommer du senare inte att kunna förestÀlla dig vilka personerna som tittade pÄ dig var.

Men lÄt inte detta döda dina drömmar om att bli en innehÄllsskapare, för det Àr det verkligen du behöver inte se exakt vem som sÄg din film, allt du behöver Àr att veta vilken Älder och vilka lÀnder din publik besöker och om du kan se den.

Vem tittar pÄ mitt innehÄll?

Det Àr dags att sluta tÀnka pÄ den frÄgan Hur kan jag ta reda pÄ vem som tittar pÄ mina YouTube-videor?och fokusera pÄ avsnittet Vilka grupper tittar pÄ mina videor?

För att vara en bra innehÄllsskapare mÄste du ta hÀnsyn till din publiks demografi, vilket Àr vilka lÀnder de kommer frÄn, vilket kön och vilken Älder de förstÄr de flesta av mina följare.

Du kan se det i YouTube Studio ett verktyg gjort av samma webbplats för att underlĂ€tta skapandet och hanteringen av videor. Demografi finns i avsnittet “Statistik” i verktygsfĂ€ltet till vĂ€nster.

HÀr kommer du att ta reda pÄ specifikt: tid för följaraktivitet, Älder och kön, de viktigaste lÀnderna de följer dig frÄn och de viktigaste undertextsprÄken. Med denna information kan du schemalÀgga dina videor för en specifik mÄlgrupp inom en viss Älder ocksÄ lÀgg till undertexter till lÀnder som behöver det.

Vad tittar mina följare pÄ?

Vid det hÀr laget mÄste du tÀnka att YouTube Studio har mÄnga fördelar, och Àven om jag inte vet vem som tittar pÄ mina YouTube-videor, kan jag fortfarande trivas som kreatör.

Eftersom du Àven kan se vad dina följare tittar pÄ i realtid hÀr görs detta i Speltidsrapport. HÀr kan du övervaka vilka videor dina tittare tittar pÄ och hur mycket tid de lÀgger ner pÄ dem.

Tack flerradsgraf i realtiddu kan se vilken film som Àr mest populÀr jÀmfört med andra och du kan ocksÄ skapa grupper av videor för att jÀmföra dem. PÄ sÄ sÀtt kommer du att veta exakt vad mÀnniskorna pÄ din kanal gillar, och du kommer att kunna förbereda fler sÄdana videor.

RÀtt publik gör skillnaden

Med all information som listas ovan kan du börja anvÀnda videodemografi för att skapa innehÄll av högre kvalitet, men du kan ocksÄ anpassa det efter vad din publik vill och vill se.

Det vill sÀga, det Àr inget fel med att Àndra din kanaladress baserat pÄ data som programmet tillhandahÄller, Àven om du kan förlora vissa visningar i början, sÄ lÀnge de inte Àr det demografisk grupp du vill komma med ett nytt projekt, det spelar ingen roll.

Kom ihÄg att prenumeranter ser ditt innehÄll tvÄ gÄnger Àn icke-prenumeranter (detta Àr riktiga data), sÄ du bör fokusera mer pÄ dem. DÀrför Àr frÄgan hur kan jag veta vem som tittar pÄ mina YouTube-videor? Detta bör ocksÄ lösas du vet vad du ska göra för att vÀxa pÄ YouTube.

0 Shares